Mergi la conţinutul principal

Rio 2016: Bucătari-şefi internaţionali au gătit mâncare în plus pentru rezidenţii săraci ai ţării

Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a întâmpinat valuri de critici, deoarece ţara se află în mijlocul unei crize economice majore. Totuşi, în ciuda acestui aspect, Satul Olimpic - şi 11.000 de competitori - încearcă să ajute, oferind mâncare oamenilor înfometaţi.

Lansată de bucătarii-şefi Massimo Bottura, din Italia, şi David Hertz, din Brazilia, RefettoRio Gastromotiva are ca scop producerea a aproximativ 5.000 de mese, folosind numai ingrediente care ar ajunge la gunoi.

"RefettoRio Gastromotiva va lucra numai cu ingrediente care sunt pe cale de a fi irosite...precum fructe şi legume care au un aspect mai urât sau iaurturi care mai au termen de valabilitate maximum 2 zile", a declarat Hertz pentru Reuters.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro