Mergi la conţinutul principal

Ridicarea masinilor parcate aiurea ar putea fi suspendata

Vin zile grele pentru firma care efectueaza serviciul de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal in municipiu. Asta deoarece Directia Administratia Pietelor si Tirgurilor Braila a reusit sa obtina, intr-o prima faza, suspendarea dispozitiei primarului prin care acest serviciu a fost externalizat si prin care firma "Ying-Yang Security" isi desfasoara activitatea. Asa cum ne-a declarat directorul DAPT Braila, Simona Draghincescu, dispozitia primarului a fost atacata la inceputul lunii aprilie, deoarece i s-a parut incorect ca un astfel de serviciu sa fie externalizat fara ca CLM sa fie consultat, dar, si mai grav, nu i s-a parut corect ca tarifele sa fie stabilite de catre firma privata si nu de catre CLM, asa cum era normal, avind in vedere faptul ca serviciul respectiv se refera la ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe domeniul public. "Am considerat la momentul respectiv, dupa ce mi s-a intimplat chiar mie sa am probleme cu firma respectiva, dar si dupa ce am aflat de la mai multi cetateni ca au avut dificultati, ca trebuie luate masuri. Sint de acord sa existe un astfel de serviciu, este nevoie, nu am contestat asta. Eu doar am contestat faptul ca serviciul s-a externalizat printr-o dispozitie a primarului si nu printr-o hotarire de CLM, asa cum era normal, avind in vedere importanta. Am contestat faptul ca tarifele pe care trebuie sa le platesti ca sa iti recuperezi masina sint stabilite dupa bunul plac al firmei respective si nu printr-o hotarire CLM, asa cum era normal. Asta m-a deranjat". Simona Draghincescu a mai adaugat ca i s-ar fi parut normal ca la momentul externalizarii serviciului, sa se organizeze o licitatie pentru stabilirea celui care il va presta si nu sa fie incredintat direct firmei "Ying-Yang": "Trebuia sa se faca licitatia, ca poate mai aveau si altii dotari de genul acesta. Trebuie sa li se acorde o sansa. Dar totul trebuie facut prin CLM, ca sa stie toata lumea, nu prin dispozitia primarului". Asa cum ne-a explicat directorul DAPT, este posibil ca pina la obtinerea unei hotariri definitive si irevocabile in acest caz, serviciul sa fie suspendat.
In alta ordine de idei, Draghincescu a adaugat ca tocmai acest obicei al ei de a cauta in instanta dreptatea, in probleme care nu i se par tocmai in regula, ii aduce o groaza de deservicii. Aceasta sustine ca fiind incomoda, multi doresc sa scape de ea de la conducerea DAPT: "Am fost mereu tinta atacurilor unora si a altora, tocmai pentru ca fac astfel de lucruri. Si deoarece se pare ca si cu noua conducere a Primariei s-ar putea sa am unele probleme, oamenii trebuie sa inteleaga de unde mi se trage, de ce trebuie eu sa dispar, sa fiu inlaturata din functie. Uite din acest motiv, cum este cel cu atacarea dispozitiei primarului...", a mai adaugat Draghincescu.

"Serviciul va ramine in continuare, dar in mod sigur se vor schimba conditiile in care se va efectua"

In ce il priveste, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat ca inca nu a fost instiintat de rezultatul atacului in instanta inaintat de DAPT si ca va lua o decizie atunci cind va sti clar despre ce e vorba. Cu toate acestea, edilul a tinut sa explice ca firma "Ying - Yang" are contract cu Primaria pina in luna decembrie si ca, atunci, lucrurile se vor schimba: "Fostul primar le-a prelungit contractul pina in decembrie, nu stiu de ce. Ma rog, pina atunci eu voi obtine niste informatii si de la Politie si de la Garda Financiara, le voi pune cap la cap cu plingerile depuse de-a lungul timpului de catre cetateni, dar si cu observatiile noastre si vom lua atunci o decizie. Serviciul va ramine in continuare, deoarece este util, dar in mod sigur se vor schimba conditiile in care el se va efectua. Oricum, asa cum am rezolvat-o cu controlul pe “Braicar” - iar de atunci nu au mai fost plingeri - asa se va rezolva si acest lucru", a declarat primarul Simionescu.

Scurt istoric al colaborarii "Ying-Yang security" - "Braicar"

Colaborarea celor doua firme a demarat in urma cu aproape 2 ani, cind "Braicar" a hotarit externalizarea unor activitati: controlul documentelor de calatorie pe mijloacele de transport proprii si blocarea, ridicarea, transportul si depozitarea masinilor parcate aiurea prin oras. Procedura de selectare a unui partener s-a derulat prin licitatie, cistigator fiind firma "Ying-Yang Security". Daca pentru controlul pe autobuze si tramvaie punerea in practica s-a facut imediat, adica din primavara anului 2006, pentru blocarea rotilor a mai trecut un an. Astfel, abia din 2007 salariatii firmei au inceput sa monteze sisteme de blocare a rotilor masinilor parcate neregulamentar pe teritoriul municipiului. Discutii si reclamatii privind obiectivitatea echipelor de la blocari roti au inceput sa curga aproape imediat dupa inceperea efectiva a activitatii. In plus, s-au inregistrat cazuri in care unii soferi, mai inventivi, au scos sistemele de blocare cu tot cu roata si i-au lasat cu ochii-n soare pe cei de la "Ying Yang". In urmatoarea etapa s-a trecut de la blocarea rotilor la ridicarea cu totul a masinilor parcate aiurea si transportul si depozitarea lor intr-un spatiu al "Braicar", pina la plata taxelor specifice. De mentionat ca pentru efectuarea acestor operatiuni a fost cooptata in formula si Politia Rutiera, in sensul ca un politist insoteste echipa "Ying-Yang" si decide care sint masinile ce urmeaza a fi ridicate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu