Mergi la conţinutul principal

Rezultatul percheziţilor IGPR: Mii de litri de vin contrafăcut retraşi de pe piaţă

O cantitate impresionantă de vin de masă - 36.800 litri - retrasă din magazine, două instalaţii clandestine de producere a băuturilor alcoolice sigilate şi aproximativ 58.000 lei şi 12.000 euro, sume despre care se presupune că ar proveni din săvârşirea unor infracţiuni au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Au fost efectuate 32 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Prahova, Vrancea, Iaşi, Buzău, Teleorman şi Argeş. De asemenea, 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri şi pentru întocmirea documentelor procedurale, întrucât dosarul penal este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
Din primele cercetări, s-a constatat că în perioada 2014 - 2015, suspecţii ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate. În acest fel, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, avizele de însoţire a mărfii pe timpul livrării către clienţi ar fi fost distruse. În locul acestora, erau emise facturi doar către o mică parte dintre magazine şi la intervale de timp foarte mari.
Încă un aspect important scos la iveală de poliţişti este faptul că vinul produs şi comercializat nu ar fi fost nicidecum obţinut în mod natural, ci prin amestecuri de arome, coloranţi şi alcool.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Reamintim că ieri, la primele ore ale dimineţii, 80 de poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat 32 de percheziţii, dintre care 15 la sediile unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice. Judeţele vizate au fost Brăila, Argeş, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ 300.000 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro