Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultatul licitatiei cu pot de 70 miliarde - informatie clasificata

Autoritatile locale ascund informatii cu privire la rezultatul unei licitatii publice, miza fiind circa 70 miliarde de lei vechi. Este vorba despre o achizitie de lucrari publice facuta de municipalitate in contul operatorului de termoficare - SC "CET" SA Braila - la care Consiliul Local Municipal detine pachetul majoritar de actiuni. Practic, desi au trecut mai bine de trei saptamini de la deschiderea plicurilor cu oferte depuse de cele trei firme care s-au inscris la licitatie, iar comisia de licitatie a deliberat deja in urma analizarii ofertelor, aparatul Primariei a "clasificat" informatia. Si, ca atare, refuza sa comunice numele firmei care a obtinut cel mai mare punctaj, precizind ca informatia va fi facuta publica dupa ce se va fi incheiat perioada alocata contestarii rezultatului licitatiei.
Chestionat pe aceasta tema, viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competenta societatea "CET" a sunat-o de fata cu reporterul nostru pe Carmen Macovei, inspector in cadrul Departamentului achizitii publice din cadrul Primariei, care a raspuns sec: "informatia nu este publica". De altfel, pe acelasi considerent, Macovei s-a opus si incercarilor repetate ale reporterilor "Obiectiv" de a afla numele firmelor care au depus oferta la aceasta licitatie publica.

"Elsaco" Botosani este cistigatorul licitatiei

Surse demne de incredere ne-au declarat ca, de fapt, cistigatorul licitatiei este firma "Elsaco" din Botosani, pe locul doi situindu-se firma "General Fluid", iar pe ultimul loc s-a clasat firma "Energoconstructia" din Bucuresti. De altfel si conducerea acesteia din urma a confirmat rezultatul licitatiei precizind ca, din informatiile pe care le detine, "General Fluid" ar fi depus contestatie cu privire la clasamentul intocmit de comisia de licitatie din cadrul Primariei.
Important de mentionat este ca firma din Botosani nu este la prima colaborare cu SC "CET", aceasta participind si in trecut la realizarea unor lucrari de modernizare a unor Puncte Termice din reteaua de termoficare a municipiului.
Potrivit anuntului de licitatie, Primaria Municipiului Braila ar urma sa devina parte contractanta intr-un contract de servicii cu o valoare de circa 70 miliarde de lei vechi, componentele investitionale pentru care a fost organizata licitatia vizind, printre altele, reabilitarea si modernizarea CET II Braila si a sistemului centralizat de transport si distributie prin puncte termice, cu transformarea a 27 de centrale termice in puncte termice pentru alimentarea cu energie termica a consumatorilor din municipiu. Sursa de finantare este asigurata de la bugetul de stat prin alocarile facute societatii "CET" prin intermediul a doua acte nromative emise in acest sens.
Reamintim ca pentru aceasta licitatie 16 firme au cumparat caiet de sarcini, insa doar trei au depus oferte: "General Fluid" Bucuresti, "Energoconstructia", tot din Bucuresti si "Elsaco" din Botosani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii