Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate normale pentru aceasta perioada la simularea la limba romana

In urma simularii Testarii Nationale la limba romana, promovabilitatea la nivelul intregului judet a fost de 67,6%. In mediul rural promovabilitatea a fost de 57,77%, iar in mediul urban de 71,42%.
Desi puteau participa toti cei peste 3.600 de elevi din clasa a VIII-a din judetul nostru, nu s-au inscris decit 3.129, din care s-au prezentat 2803.
Nici o scoala nu a inregistrat promovabilitate zero, insa au fost unele unitati de invatamint care au obtinut promovabilitate foarte mica: Gradistea - 15%, Rimnicelu - 16%, Tudor Vladimirescu - 20%, Scoala nr. 5 - 11%, Scoala nr. 24 - 31%, Scoala "E. Teodoroiu" - 21%. Promovabilitate maxima, 100%, au obtinut scolile: Waldorf, colegiile "Balcescu" si "Murgoci", liceele "Iorga" si "Cerna". Promovabilitati foarte bune au mai obtinut Liceul "Perpessicius" - 97%, Liceul de Arta - 95%. Celelalte unitati scolare au reusit sa obtina rezultate intre 90 si 75%.
Cu toate acestea, notele obtinute de elevi nu sint dintre cele mai mari. majoritatea notelor s-au situat in intervalul 5.00 - 6.99 - 953, si intre 7.00 - 8.99 - 1004. Inspectorul de specialitate, prof. Rodica Nisipeanu, a apreciat ca aceasta situatie este normala pentru ca elevii nu au terminat inca de invatat si recapitulat, iar materia de clasa a VI-a i-a luat prin surprindere. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a precizat ca la vara este posibil ca unii dintre cei care au venit la simulare sa nu mai intre in examen pentru ca au ramas corigenti, astfel ca la vara se vor astepta procente mai bune de promovabilitate.
Simularea Testarii Nationale la limba romana s-a sustinut pe 2 martie, pe 6 martie s-a sustinut cea la matematica, iar astazi se sustine cea la istorie sau geografie.
Ministerul a planificat in acest an simulari si pentru examenul de Bacalaureat, pe 3, 6 si 11 aprilie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii