Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate meritorii ale brailenilor si la Olimpiadele de fizica, chimie si biologie

In perioada 10 - 15 aprilie s-au desfasurat si fazele nationale ale olimpiadelor de fizica, chimie si biologie, iar rezultatele sint foarte bune.
La fizica, elevul Alexandru Sutii de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", pregatit de profesorul Tudorel Joghiu, a reusit sa fie al doilea in clasamentul realizat la nivel national pentru clasa a XII-a. Profesorul sau a spus ca este un elev exceptional, care munceste foarte mult si ca din acest motiv performanta nu il mira. Afirmatia profesorului Tudorel Joghiu este sustinuta de rezultatele lui Alexandru Sutii din anii trecuti, cind a reusit sa se impuna in fata colegilor sai din tara. Alaturi de el au mai participat alti noua elevi, trei dintre ei reusind sa obtina mentiuni: Mihai Racoreanu - Colegiul "Murgoci", prof. Manuela Gheorghiu, Bogdan Huiu si Adrian Popovici, ambii de la Scoala "Mihai Eminescu", de la clasa profesoarei Maria Neicu. Ceilalti elevi care au reprezentat cu succes judetul sint: Adrian Enache, Ciprian Iacobescu, Sorin Rugina si Bogdan Termegan toti de la Colegiul "Balcescu", George Ciocan de la Scoala "Mihai Viteazul" si Corina Nicolae de la Scoala ''Eminescu".
Daca rezultatele bune la olimpiada de fizica erau asteptate, la chimie, lotul format din cei cinci elevi a reusit sa urce judetul Braila in clasamentul national, cu aproximativ 10 pozitii. Au reusit sa ia mentiuni speciale la faza nationala a olimpiadei de chimie elevii: Alexandra Soca - Scoala "Mihai Eminescu", prof. Maura Panturu, Lorena Barbat si Alexandra Ritzi, ambele de la clasa profesoarei Nicoleta Maneca, de la Colegiul "Balcescu", si Andrei Pop, tot de la "Balcescu", dar de la clasa profesoarei Silvia Petrescu. Din lot a mai facut parte eleva Corina David, de la Colegiul "Murgoci". Inspectorul de specialitate, prof. Daniel Panturu, a spus ca este multumit de cum s-a prezentat lotul, chiar daca nu s-a obtinut nici un premiu. Punctajele realizate de elevi au ridicat mult Braila in clasamentul national, iar aceasta performanta nu s-ar fi putut realiza fara sprijnul profesorului Gheorghe Cantemir de la Facultatea de Inginerie Braila, care s-a ocupat de pregatirea practica a elevilor, a mai spus inspectorul Panturu.
Braila a fost reprezentata la olimpiada de biologie doar de patru elevi, insa acestia au reusit sa obtina rezultate foarte bune. Lotul a fost format din: Alexandru Mihalcea si Nicoleta Cimpoiasu de la Colegiul "Murgoci", Roxana Butnaru si Alexandru Gheorghiu de la Colegiului "Nicolae Balcescu". La clasa a XI-a, Nicoleta Cimpoiasu, de la "Murgoci", a reusit sa obtina o mentiune si sa se califice in lotul olimpic largit al Romaniei in urma probei de baraj sustinute. Ea este pregatita de profesoara Mimi Iosif. La clasa a XII-a a luat un premiu special Alexandru Gheorghiu, de la "Balcescu", pregatit de profesoara Maria Ionescu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii