UPDATE: E OFICIAL! Brăila, din nou pe primul loc la Evaluarea Naţională | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

UPDATE: E OFICIAL! Brăila, din nou pe primul loc la Evaluarea Naţională

UPDATE: E OFICIAL! Brăila, din nou pe primul loc la Evaluarea Naţională

Datele centralizate de Ministerul Educaţiei arată că judeţul Brăila ocupă, pentru al şaselea an consecutiv, primul loc în ierarhia naţională. Brăila se află în fruntea clasamentului cu un procent de 89,54%, urmată pe locul doi de Cluj - 87,8% şi pe trei de Prahova - 86,7%. Pe locul patru se clasează Municipiul Bucureşti - 86,1%, iar pe locul cinci judeţul Galaţi - 83,5%. La polul opus se află judeţele Giurgiu - 56,59%, Teleorman - 66,77% şi Călăraşi - 63,1%.

 

STIRE INITIALA: Rezultate foarte bune la Evaluarea Naţională. Brăila, promovabilitate de 89%

* asta arată primele rezultate, înainte de contestaţii * nouă elevi brăileni au obţinut media 10

 

 

S-au afişat primele notele la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii, iar rezultatele sunt foarte bune. Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, promovabilitatea în judeţul nostru este de 89%, mai mică însă faţă de anul trecut, când a fost de 92,4%.

La proba de limba şi literatura română rata de promovare (note peste 5) este de 96,55%, iar la matematică de 81,14%.

Potrivit site-ului evaluare.edu.ro, din totalul celor 1.856 de candidaţi brăileni care au fost prezenţi la Evaluarea Naţioală, 1.662 au medii mai mari sau egale cu 5.

Sunt şi nouă elevi care au obţinut media 10: trei de la „M. Eminescu”, trei de la „Bălcescu”, doi de la „I. Creangă” şi unul de la „Murgoci”.

La nivel naţional, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, rata de promovare la nivel naţional este de 73,5%, din cei 142.847 de candidaţi prezenţi, un număr de 104.972 de candidaţi a obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Astăzi, în intervalul 14.00-19.00, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezultatele finale se vor afişa sâmbătă, 23 iunie.

Momentan nu a fost făcută publică ierarhia naţională, însă procentul mare de promovabilitate va plasa Brăila, din nou, printre primele judeţe din ţară.

Mai multe detalii despre Evaluarea Naţională veţi afla în ediţia de mâine a cotidianului „Obiectiv”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro