Mergi la conţinutul principal

Rezultate BAC, sesiunea a doua. Doar 3 din 10 candidați au promovat examenul la Brăila

* înainte de contestații, rata de promovare în județul nostru la “Bacalaureatul de toamnă” este de 32,2% * în rândul seriei curente, promovabilitatea este de 33,39% * la nivel național, promovabilitatea înainte de contestații este de 32,5%

 

Ieri au fost publicate primele rezultate la a doua sesiune a Bacalaureatului (august-septembrie). Potrivit unui raport al Ministerului Educației, la Brăila rata de promovare înainte de contestații este de 32,2% (promoția curentă și promoțiile anterioare), mai mare decât cea de anul trecut - 28,06%. În ceea ce privește absolvenții promoției 2022, în rândul lor promovabilitatea este de 33,39% (32,64% anul trecut).

La “Bacalaureatul de toamnă” s-au înscris 433 candidați brăileni din promoția curentă și promoțiile anterioare, însă la probe s-au prezentat doar 348 candidați. Conform primelor rezultate, doar 112 candidați au promovat examenul, în timp ce 236 candidați nu au reușit să obțină media 6, cât era necesar pentru a fi declarați “admiși”.

În ceea ce privește rata de promovabilitate pe cele trei filiere, statistica se prezintă astfel: 35,3% - filiera teoretică, 26,9% - filiera tehnologică, 42,2% - filiera vocațională.

În raportul Ministerului Educației se mai arată că după ambele sesiuni, cea de vară și cea de toamnă, promovabilitatea în Brăila este de 81,4%, județul nostru fiind pe locul 4 la nivel național.

Potrivit notelor afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în această sesiune, înainte de contestații, cea mai mare medie este 8,7, reușită de un candidat de la Colegiul Național “Ana Aslan”. Mai trebuie spus că s-a obținut și o notă de 10, la disciplina Istorie, de către un candidat de la Liceul cu Program Sportiv.

 

Promovabilitate pe țară de 32,5%

Și la nivel național, doar 3 din 10 candidați au reușit să promoveze examenul în a doua sesiune, promovabilitatea înainte de contestații fiind de 32,5% (30,3% anul trecut). Ministerul Educației precizează însă că, deși rata este scăzută, “este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent”.

Din totalul candidaților promovați în întreaga țară (9.271), 6.412 candidați provin din promoția 2021-2022, iar 2.859 de candidați provin din promoțiile anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă este 34,1%, iar pentru promoțiile anterioare de 29,5%.

La fel ca în prima sesiune, candidații nemulțumiți de note au putut depune ieri contestații, atât în format clasic/letric, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro