Mergi la conţinutul principal

Revolutionarii braileni inca mai asteapta noile certificate

Procedurile de preschimbare a certificatelor de revolutionar inca se deruleaza cu viteza melcului. Dovada este faptul ca, din informatiile prezentate de presedintele uneia dintre organizatiile revolutionarilor braileni, doar circa 90 de certificate noi au fost tiparite pentru revolutionarii braileni. In acest context, mai multi revolutionari se afla In greva foamei In fata cladirii Parlamentului, grevistii cerind ca preschimbarea certificatelor de revolutionar sa nu mai fie tergiversata, acuzind modul lent in care Comisia parlamentara proceseaza dosarele revolutionarilor. Cu privire la aceasta manifestare de protest, presedintele Ligii Luptatorilor din Decembrie 1989, Gabriel Damaroiu, a explicat ca, in opinia sa, pe fondul nemultumirilor grevistilor, justificate de altfel, se incearca o presiune la nivelul Comisiei parlamentare cu scopul de a forta trecerea unor dosare cel putin dubioase. "Este un adevar faptul ca se tergiverseaza in mod nejustificat preschimbarea certificatelor de revolutionar si, pe buna dreptate, revolutionarii sint nemultumiti. Dar, dupa parerea mea, din pacate, grevistii sint, de fapt, masa de manevra si servesc cu sau fara stiinta lor interesele unor asa-zisi revolutionari care vor sa forteze trecerea prin comisii a unor dosare cel putin dubioase", a explicat Damaroiu, fara a face nominalizari in acest sens. Intrebat care este situatia la nivel local in ceea ce priveste preschimbarea certificatelor de revolutionar, presedintele Ligii Luptatorilor din Decembrie 1989 a precizat ca din informatiile pe care le detine, pina in prezent, au fost emise circa 90 de noi certificate atit in cazul urmasilor eroilor martiri cit si pentru raniti in timpul evenimentelor din Decembrie 1989. "Organizatia noastra a depus, in termenul legal, un numar de 58 de dosare de preschimbare a certificatelor de revolutionar dintre care doar pentru unul singul s-a emis pina in prezent noul certificat, iar in cazul a 13 dosare se poate aprecia ca nu vor avea nici o sansa de a fi solutionate cu emiterea de noi certificate, intrucit petentii nu mai au de unde sa aduca probe care sa ateste participarea la Revolutie", a spus Damaroiu.

"Ideea era ca prin aplicarea prevederilor Legii 341/2004 sa fie depistati impostorii"

Potrivit paginii de web a SSPR, in cursul lunii iunie au fost trimise Comisiei parlamentare a revolutionarilor un numar de 320 de dosare dintre care majoritatea pentru luptatori in Revolutie. In plus, se mentioneaza ca au fost tiparite nu mai putin de 702 certificate care ar urma sa fie inminate titularilor in perioada urmatoare, dintre care 14 vizeaza revolutionari braileni (11 raniti si 3 urmasi de eroi martiri).
Referitor la procedurile de preschimbare a certificatelor de revolutionar, Ionel Alexandru, revolutionar si fost parlamentar de Braila in doua legislaturi a explicat in cadrul unor discutii recente pe aceasta tema redactorilor "Obiectiv", ca in legislatura trecuta, in ultima perioada inainte de alegeri, membrii comisiei din care a facut parte, au reusit sa treaca peste 1.000 dosare din toata tara. Dintre acestea doar citeva erau din Braila, fiind vorba de eroi martiri unde nu pot incapea dubii in privinta participarii la Revolutie. "Ideea era ca prin aplicarea prevederilor Legii 341/2004 sa fie depistati impostorii, iar in legislatura trecuta m-am ocupat in mod direct de aceasta problema, revolutionar fiind. Legea urma sa fie pusa in practica, insa SSPR (Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor - n.r.) a tot tergiversat acest aspect", a declarat atunci Ionel Alexandru. De asemenea, sursa citata a mai explicat in cadrul aceleeasi discutii ca dintre cei circa 25.000 de revolutionari posesori ai vechilor certificate, pina la incheierea mandatului sau, au depus cereri doar 18.000.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro