Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revoltele din Franta au provocat pagube de aproape 60 de milioane de euro

Violentele izbucnite in suburbiile Frantei, in luna noiembrie 2005, au provocat colectivitatilor afectate pagube in valoare de 55-60 de milioane de euro, a anuntat, joi, Directia Colectivitatilor Teritoriale, din cadrul Ministerului francez de Interne, transmite AFP.
Totalul sumei a fost calculat de prefecturi, fiind comunicat cu ocazia unei mese rotunde la care au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, mai multe companii de asigurari si ministrul delegat al Colectivitatilor Teritoriale, Brice Hortefeux.
Ministrul a reamintit, intr-un comunicat, ca Guvernul de la Paris a respins posibilitatea acordarii unei indemnizatii din partea statului, ca despagubire pentru bunuri care sint, in majoritate, asigurate.
Exceptia o reprezinta "un numar foarte limitat de situatii, corespunzatoare primelor evenimente care au avut loc la Clichy-sous-Bois", o periferie din nordul Parisului, unde au izbucnit revoltele, a explicat ministrul.
Violentele au durat circa trei saptamini, afectind regiunile sarace, situate la periferia marilor orase. Circa 10.000 de vehicule, institutii publice si private, scoli, sali de sport si sectii de politie au fost incendiate.
Moartea accidentala a doi adolescenti provenind din mediile de imigranti, survenita la 27 octombrie, la Clichy-sous-Bois, a declansat revoltele. Violentele s-au extins rapid in suburbiile sarace, locuite in majoritate de tineri francezi, originari din Magreb si Africa subsahariana.
Violentele, fara precedent in ultimii 40 de ani, au fost o dovada clara a diferentelor economice, culturale si sociale din Franta, demonstrind, in acelasi timp, esecul politicilor sociale sucesive, care au permis crearea unor orase-ghetou.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii