Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restructurarea Guvernului va aduce economii importante la buget

Restructurarea Guvernului nu urmareste nici un scop politic meschin: de a rasturna un Guvern si de a provoca un razboi in Alianta sau coalitie, ci trebuie facuta pentru a realiza economii la buget si pentru compatibilizarea cu Uniunea Europeana, sustine liderul PD Emil Boc.
Presedintele PD sustine ca Romania nu isi poate permite "luxul" de a avea un Guvern de 23-24 de membri, cu agentii stufoase care se calca in picioare, care sa cheltuiasca banul public, iar pe de alta parte tara sa plateasca un suport financiar important la bugetul european.
Boc a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca acesta trebuie sa fie mesajul politic al restructurarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Daca dorim sa economisim banul public si sa ne onoram promisiunea facuta la inceputul guvernarii: ca dorim un Guvern suplu, eficace, sa renuntam la practica PSD de a avea un Guvern stufos si agentii care se calca in picioare, atunci trebuie doar sa existe vointa politica pentru a ajunge la restructurarea Guvernului. Ministrii delegati nu au ce cauta intr-un Guvern care nu doreste sa risipeasca resurse publice. Daca se doreste o sinecura pentru cineva, putem sa-i mentinem in continuare, putem sacrifica banul public si sa avem un Guvern stufos, care sa-si suprapuna atributiile peste alte agentii sau autoritati", a declarat presedintele PD.
Potrivit acestuia, restructurarea guvernamentala va permite Romaniei sa faca economii insemnate de bani publici, avind in vedere ca de la 1 ianuarie 2007, dupa integrarea in UE, va trebui sa contribuie cu 1,5% din PIB la bugetul Uniunii Europene.
"Banii acestia trebuie adusi de undeva. Restructurarea poate fi o sursa de economisire a unor resurse financiare substantiale, care sa poata compensa partea pe care o dam la bugetul UE", a mai spus Emil Boc.
El a apreciat ca fiecare partid trebuie sa puna interesul general inaintea unui interes in aceasta restructurare. "Daca fiecare partid se va gindi egoist, ca va pierde un ministru delegat sau un minister, nu se va realiza restructurarea", a subliniat Emil Boc.
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca PNL si PD ar putea face schimb de ministere in cadrul restructurarii guvernamentale, in urma careia este posibil sa fie infiintat si un minister al infrastructurii, care sa cuprinda transporturile, comunicatiile si lucrarile publice.
Presedintele executiv al PD a precizat ca Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu vor finaliza pina la 1 iunie un set de principii care vor sta la baza restructurarii guvernamentale si ca lunile iunie sau iulie "pot fi bune pentru luarea unei decizii".
Videanu a mai spus ca restructurarea va insemna si o remaniere.
El a precizat ca PD are doua variante de restructurare care vizeaza un Guvern cu 15-17 ministere si ca democratii nu au "nici un plan capcana" in sustinerea acestui demers.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii