Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restringeri de activitate in invatamint

Anul acesta, in sistemul de invatamint s-au restrins peste 1% dintre catedrele existente la inceputul anului scolar, adica 54 de norme didactice, cele mai multe fiind din mediul urban. In mediul rural s-au restrins zece posturi pe fondul comasarii invatamintului gimnazial, iar in mediul urban majoritatea posturilor au disparut din cauza scaderii numarului de elevi. Un alt motiv pentru care au mai disparut unele posturi este schimbarea planului cadru la liceu. In ciclul superior al liceului, numarul de ore de stiinte a scazut fata de anii precedenti, astfel ca au disparut catedre de matematica, fizica si biologie. Din cele 54 de norme eliminate, cele mai multe i-au afectat pe maistri instructori de la confectii textile. Aici au intrat in restringere de activitate sapte persoane, iar in oferta de posturi a Inspectoratului exista doar unul pentru aceasta specializare. Celelalte sase persoane vor putea opta pentru posturi ce au alta specializare, insa vor fi incadrate ca personal necalificat, a precizat inspectorul de personal Aristica Balaban.
Inspectoratul Scolar are libere in acest moment 1.450 de posturi si fractiuni de posturi pe care urmeaza sa se realizeze pretransferarile si apoi restringerile de catedre. Dosarele pentru a intra in aceste miscari de personal se depun in perioada 10 - 20 aprilie, iar repartizarile se vor realiza in sedinte publice, in zilele de 26 si 27 aprilie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii