Mergi la conţinutul principal

Restaurante si cafe-baruri amendate pentru incalcarea Legii Tutunului

In perioda 1-18 ianuarie, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Braila au verificat 25 de agenti economici din domeniul alimentatiei publice, referitor la modul cum respecta Legea 349/2002, cunoscuta si ca Legea Tutunului. Cinci dintre cei verificati au suprafata spatiului public destinat consumatorilor de minim 100 metri patrati, in timp ce restul au acest spatiu sub 100 mp. Opt dintre cei 25 de agenti economici au fost depistati cu abateri. Este vorba despre trei restaurante si cinci cafe-baruri, care au fost amendate, in total, cu 3.250 lei, stabilindu-se si oprirea temporara a prestarii serviciului, pana la remedierea deficientelor, maxim 30 de zile de la constatare.
In cele trei restaurante sanctionate s-a constatat ca spatiile destinate fumatorilor ocupau peste jumatate din spatiul public inchis sau ca spatiul pentru fumatori nu este izolat de cel pentru nefumator, functionand si ca suprafata de tranzit. La cele cinci cafe-baruri fie lipsea afisarea avertismentului "In aceasta unitate fumatul este permis", fie spatiile amenajate pentru fumatori nu erau dotate cu extinctoare sau extinctoarele aveau continutul expirat. De asemenea, ventilatoarele existente nu asigurau ventilatia corespunzatoare, in salile de servire persistand fumul de tigara.
In afara de neregulile constatate pe Legea 349, inspectorii OJPC au gasit, la 6 dintre cei 25 de agenti economici, circa 50 kg de produse cu termen de valabilitate expirat. Este vorba despre carne de pasare si porc, smantana, preparate culinare, dulciuri, bauturi energizante, bere. Toate acestea au fost oprite definitiv de la comercializare, fiind aplicate sase amenzi, in valoare totala de 19.000 lei.
Agentii economci care au primit termen pentru remedierea neregulilor si nu se vor conforma, risca sa se aleaga cu amenzi de pana la 5.000 lei sau cu suspendarea activitatii. Administratorii de restaurante sau cafe-baruri pot primi consiliere de la OJPC, pe tema prevederilor Legii 349.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu