In cele trei restaurante sanctionate s-a constatat ca spatiile destinate fumatorilor ocupau peste jumatate din spatiul public inchis sau ca spatiul pentru fumatori nu este izolat de cel pentru nefumator, functionand si ca suprafata de tranzit. La cele cinci cafe-baruri fie lipsea afisarea avertismentului "In aceasta unitate fumatul este permis", fie spatiile amenajate pentru fumatori nu erau dotate cu extinctoare sau extinctoarele aveau continutul expirat. De asemenea, ventilatoarele existente nu asigurau ventilatia corespunzatoare, in salile de servire persistand fumul de tigara.
In afara de neregulile constatate pe Legea 349, inspectorii OJPC au gasit, la 6 dintre cei 25 de agenti economici, circa 50 kg de produse cu termen de valabilitate expirat. Este vorba despre carne de pasare si porc, smantana, preparate culinare, dulciuri, bauturi energizante, bere. Toate acestea au fost oprite definitiv de la comercializare, fiind aplicate sase amenzi, in valoare totala de 19.000 lei.
Agentii economci care au primit termen pentru remedierea neregulilor si nu se vor conforma, risca sa se aleaga cu amenzi de pana la 5.000 lei sau cu suspendarea activitatii. Administratorii de restaurante sau cafe-baruri pot primi consiliere de la OJPC, pe tema prevederilor Legii 349.