Preşedintele Timofti a afirmat că la reuniune a fost discutată situaţia regională şi eventualele provocări înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE şi impactul asupra Republicii Moldova.
"Dacă este pericol sau nu, consider că trebuie să fim gata să întâmpinăm orice greutăţi care pot apărea pe parcurs. Eu cred că va fi linişte în ţară. Trebuie să realizăm acest plan al nostru de semnarea a Acordului de Asociere", a menţionat Timofti.
La rândul său, noul ministru al Apărării, Valeriu Troenco, a declarat că măsuri de securitate sporite vor fi decise de armată în perioada următoare, în contextul crizei din Ucraina. "Situaţia regională este complicată, în mai multe oraşe din Ucraina sunt destabilizări, nu excludem că sunt nişte provocări cărora trebuie să le acordăm şi noi atenţie", a afirmat ministrul Apărării din Republica Moldova.
Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova până în iunie, termenul stabilit iniţial pentru august fiind devansat de Bruxelles în urma tensiunilor din Ucraina.
În urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, mai mulţi oficiali au exprimat îngrijorări privind eventuale presiuni ale Rusiei asupra Republicii Moldova, înaintea semnării Acordului de Asociere.
În acest context, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sunt aşteptaţi în mai şi iunie în vizită la Chişinău.