Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reporter britanic a plasat o bomba falsa intr-un tren cu deseuri radioactive

Un reporter al publicatiei britanice Daily Mirror a reusit sa plaseze o bomba falsa intr-un tren care transporta deseuri radioactive, speculind viciile de securitate de la un depou feroviar din Londra, transmite pagina electronica a cotidianului.
Trenul este utilizat pentru a transfera o data pe saptamina deseuri nucleare din regiunea Kent la centrala de la Sellafield, Cumbria, unde sint retratate.
Ancheta efectuata de Daily Mirror a scos la iveala o serie de vicii de securitate, reporterul cotidianului reusind sa plaseze in timpul zilei o bomba falsa intr-o garnitura de tren care stationase la un depou din capitala britanica, dupa o monitorizare de doua luni a regimului de calatorie al acestora.
Depoul este situat la mica distanta de un stadion, de un spital si de o artera circulata din capitala britanica, fiind inconjurat de o zona rezidentiala.
Expertul in transporturi nucleare, John Large, a apreciat ca un atac comis cu ajutorul containerelor de deseuri radioactive ar putea provoca moartea imediata a 8.000 de persoane, alte citeva mii cazind victima norilor radioactivi care ar stationa dasupra Marii Britanii.
Reporterul, impreuna cu un fotograf, au reusit sa patrunda in depou si sa se apropie de tren fara a avea nevoie de vreo legitimatie. Cei doi au purtat imbracaminte asemanatoare altor angajati - haine de culoare portocalie si casti de protectie ce pot fi cumparate de la orice magazin de specialitate. Mai mult, aceasta era a zecea oara cind reporterul patrundea in depou.
Un purtator de cuvint al companiei care efectua transportul, Direct Rail Services, a sustinut initial ca este imposibil ca cineva sa se apropie de garnitura, insa pus in fata probelor, a declarat ca "va demarata o ancheta completa".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii