Mergi la conţinutul principal

Replica unei case de 150 de ani, scoasă la vânzare în Muzeul în Aer Liber din Sibiu. La ce preţ poate fi cumpărată

Replica unei case tradiţionale de 150 de ani, din Mărginimea Sibiului, a fost scoasă la vânzare, aceasta putând fi demontată şi montată într-un alt loc în câteva ore, costul proiectului ridicându-se la suma de 45.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Muzeul în Aer Liber din Sibiu organizează, sâmbătă şi duminică, "Târgul de case - Grădină şi peisaj în satul tradiţional", un eveniment care îşi propune încurajarea construcţiilor făcute după tipare tradiţionale din punct de vedere arhitectural.

Potrivit directorului Muzeului în Aer Liber din Sibiu, Ciprian Ştefan, în cadrul "Târgului de case - Grădină şi peisaj în satul tradiţional", specialiştii Muzeului au construit o casă tradiţională, în copie fidelă a uneia existente în muzeu, din zona Mărginimii Sibiului, satul Tilişca, costurile proiectului ridicându-se la suma de 45.000 lei.

"Muzeul Astra a demarat în premieră naţională un program de conştientizare a populaţiei că suntem datori a respecta şi promova altfel memoria locului. Specialiştii Muzeului au construit o casă tradiţională din Marginimea Sibiului, mai exact din Tilişca, fiind o copie fidelă a casei existente în muzeu datată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa poate fi adaptată la condiţiile de trai din secolul XXI. Planimetric, ea prezintă trei încăperi cu o suprafaţă utilă de 54 metri pătraţi. (...) Uşile şi ferestrele sunt copii după cele originale, iar podeaua şi tavanul sunt din lemn de brad fasonat. Costurile proiectului se ridică la suma de 45.000 lei, iar aici este inclusă şi remontarea casei la destinaţie", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Ciprian Ştefan, managerul general al muzeului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro