Spectacolul prezentat in sala Studio a durat trei ore si nu s-a dezvaluit finalul, directorul de scena Victor Ioan Frunza preferind sa-l tina secret. Pentru spectatori, cel mai mare cistig nu a fost faptul ca au aflat povestea si viziunea asupra povestii cu citeva saptamini mai devreme, ci faptul ca au putut constata singuri talentul extraordinar al actorilor si al directorului de scena, al scenografei Adriana Grand, al compozitorului Cari Tibor.
Emotii transmise doar prin puterea cuvintului si a muzicii
Ce spectacol ar putea fi acela cu decor si costume minimale? "Hamlet"-ul brailean este unul care "prinde", acapareaza, arata cu precizie cit de bine joaca actorii. Daca la o premiera obisnuita privirea si atentia este atrasa si de costume, decoruri, care il pot ajuta pe actor si in transmiterea mesajului, la o repetitie cu public actorul este singur si nu se poate sprijini decit pe talentul sau. Actorii braileni au trecut cu brio acest test. Emotia transmisa a coplesit. Actorii erau atit de aproape de spectatori si traiau cu atita convingere dramele personajelor incit era imposibil sa nu impresioneze, sa nu fie crezuti. In sprijinul lor a venit si conceptia regizorala, care a transformat practic intreaga sala Studio in scena, spectatorii fiind chiar in mijlocul evenimentelor, la propriu. Din distributie fac parte: Alin Florea - care demonstreaza o cu totul alta fateta a talentului sau, Emilian Oprea - o personalitate debordanta pentru care parca a fost scris special rolul, Ramona Ganga - creeaza personajul Ofeliei cu delicatete, sensibilitate si forta, Mihaela Trofimov, George Costin, Bujor Macrin, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Florin Toma, Radu Micu, Cosmin Cosma, Alexandru Marin, Zane Jarcu, Valentin Terente, Ioan Cretescu, Silvia Tariq, Gheorghe Decu, Cornel Cimpoae, Elena Andron, Dan Moldoveanu, Flori Popa, Wanessa Radu, Adrian Iacov, George Toropoc, Mihai Zoican, Ionel Spalatu.
Asa cum a obisnuit de acum brailenii, Cari Tibor reuseste sa compuna muzica potrivita, care sa sustina si sa amplifice toate trairile personajelor. Este de mentionat nu numai efortul componistic, ci si cel interpretativ al membrilor orchestrei: Romeo Bunea, Mariana Chirman, Boros Dumitru, Cornel Gheorghiu, Stefan Lupu si Cari Tibor, care asigura muzica live a spectacolului.
Regizor secund este Radu Nichifor, iar de luptele scenice si scrima s-a ocupat Balazs Attila. Daca teatrul va avea banii necesari, premiera ar putea fi oferita publicului larg in noiembrie. Marti seara, teatrul a oferit o alta repetitie cu public de la spectacolul "Desteptarea primaverii" - o tragedie a copiilor, de Frank Wedekind.