Mergi la conţinutul principal

Remember tanti Marioara? Ei bine, tanti Marioara zice că a avut activitate intensă. O fi avut, dar nu în Parlament

Într-un fel mă bucur că a revenit în spaţiul public un subiect pe marginea căruia am făcut multă caterincă. Este vorba despre revenirea Marioarei Nistor la conducerea UNPR Brăila, filiala judeţeană. Ea se retrăsese undeva în munţi după înfrângerea de la alegerile parlamentare, când nu a mai prins un loc de deputat.

Repunerea Marioarei în funcţia de şef al UNPR Brăila s-a făcut fără emoţii, căci fosta deputată nu a avut contracandidat. Vorba aia, cine ar accepta să bage bani în şandramaua UNPR, care e distrusă şi fără vreun viitor la alegerile viitoare, de orice fel?

Am citit însă că Marioara Nistor s-a arătat extrem de dezamăgită de actualii parlamentari şi consilieri judeţeni/locali de Brăila. Aici, madam Nistor e pe aceeaşi lungime de undă cu mine, în sensul că şi eu sunt profund dezamăgit de parlamentarii şi aleşii locali din Brăila. Însă, diferenţa majoră între mine şi Marioara Nistor este că dumneaei era parlamentar anul trecut, pe vremea asta, în timp ce eu munceam ca să îi asigur (şi) ei salariul. Aşadar, madam Nistor a fost ca ăştia pe care îi critică acum că ard gazul de pomană, că nu fac nimic pentru cetăţenii care i-au trimis în Parlament.

E, când am auzit vorbele astea spuse de Marioara Nistor, am zis că e cazul să mă documentez un pic. Adică, să văd ce mare activitate parlamentară a avut Nistor, în perioada 2012-2016, când a fost deputat UNPR Brăila. În total, în cei 4 ani ca parlamentar, Marioara Nistor a contribuit cu numele la 74 de proiecte legislative. Dar nu vă imaginaţi că au fost proiectele ei, gândite de ea. Nu, şi-a pus şi tanti Marioara Nistor semnătura pe nişte proiecte, la grămadă cu alţi deputaţi din PSD şi UNPR. Am analizat cele 74 de proiecte legislative susţinute de fosta deputată UNPR (dintre care numai 12 s-au transformat în legi) şi am dat peste următoarele două proiecte, de mare angajament pentru România: 1) Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, şi 2) Propunere legislativă privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale.

E, aţi observat cât de productivă a fost Marioara Nistor ca deputat? Ea s-a bătut pentru modificarea legii privind stema ţării, fraţilor, şi pentru stimularea prezentării gravidelor la consultaţii. Nu ca actualii parlamentari de Brăila, care probabil nici măcar nu ştiu ce e aia femeie gravidă. Cu siguranţă, madam Marioara Nistor a crezut că noi am uitat cât de (in)eficientă a fost ea ca parlamentar, deşi vreo trei ani de zile s-a aflat în arcul puterii, alături de PSD. Dar degeaba, căci trecutul său a ajuns-o din urmă şi ne-a dezvăluit-o în toată spendoarea ei ca fiind o deputată care a făcut umbră degeaba în Parlament, timp de 4 ani. (Marioara DRISTOR)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro