Mergi la conţinutul principal

Reguli noi pentru taxarea transferurilor bancare in euro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a fost desemnata, printr-o recenta Hotarire de Guvern, sa puna in aplicare Regulamentul Comisiei Europene nr. 2.560/2001. Acesta prevede sanctiuni pentru institutiile financiare care percep alte taxe, pentru transferurile in euro efectuate intre statele membre, decit cele practicate in interiorul statului respectiv, in valoare maxima de 50.000 euro. Concret, bancile trebuie sa stabileasca acelasi plafon pentru comisioanele percepute pentru tranzactiile nationale in euro, ca si pentru cele transfrontaliere.
"Bancile au obligatia de a furniza consumatorilor, in calitate de clienti, toate informatiile cu privire la comisioanele percepute si la modificarile valorii acestora, inainte de a face tranzactia. In acest mod, clientul va cunoaste costul total al operatiunilor bancare pe care urmeaza sa le efectueze, intrucit nu putine au fost cazurile cind s-a aflat ulterior ce comisioane se platesc si cum se percep acestea. Regulamentul se refera la platile prin card, la transferurile de credit si la retragerile de numerar, efectuate electronic. Nerespectarea acestor prevederi atrage sanctionarea bancilor cu amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei", se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu