Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reguli noi pentru suporterii echipei HC Dunarea

Incidentele din Italia, repetate la mai putin de 24 de ore in sala Floreasca din Bucuresti, unde urma sa se deruleze derby-ul Dinamo - Steaua la handbal masculin i-au determinat pe conducatorii Federatiei Romane de Handbal sa ia o serie de masuri radicale.
In acest sens, FRH a emis un comunicat catre toate echipele divizionare ale caror campionate le organizeaza, iar masurile indicate va trebui respectate si puse in aplicare ad literam.
Comunicatul cu masurile pentru combaterea violentei in salile de sport va face astazi subiectul unei conferinte de presa organizate de HC Dunarea la care vor participa vicepresedintele gruparii brailene Ionel Antihi, Vasile Puiu, directorul executiv, reprezentanti ai Jandarmeriei si Politiei Comunitare.
Conducerea echipei brailene cauta sa-i informeze din timp pe iubitorii handbalului brailean deoarece masurile se vor pune in aplicare de la urmatorul joc pe teren propriu al HC Dunarea.
"Federatia de specialitate ne-a trimis noile masuri de organizare ale partidelor de pe teren propriu si, pentru ca ele se vor aplica peste doar o saptamina, incercam, prin intermediul mass-media sa le facem cunoscute publicului brailean. Inca de pe acum facem un apel la cei care vin la sala Polivalenta sa dea dovada de fair play deoarece in situatia nerespectarii prevederilor mentionate in comunicatul oficial, FRH isi rezerva dreptul de a lua masuri peste prevederile prezentului regulament disciplinar" a declarat Vasile Puiu, directorul executiv al HC Dunarea.

Masuri pentru combaterea violentei in salile de sport

Ca urmare a accentuarii alarmante a violentei pe arenele sportive, care au percutat si in handbalul romanesc, Federatia Romana de Handbal decide:
- La competitiile nationale oficiale accesul spectatorilor se va face pe baza biletelor de intrare si a tichetelor de loc. Invitatii echipei gazda sau suporterii echipei vizitatoare vor fi dirijati intr-o zona a tribunei ce va fi protejata de jandarmerie. In acest sens, clubul organizator va prezenta organului de ordine si protectie cu care se afla sub contract tabelul nominal cu persoanele care sunt invitate, precum si zona din tribuna in care vor sta.
- Jandarmeria va efectua un control riguros asupra spectatorilor la caile de acces in sala unde se va desfasura jocul. Este interzis accesul spectatorilor cu obiecte ce pot cauza vatamari corporale (articole pirotehnice, cutite sau alte obiecte taioase, sticle, pistoale cu apa etc.), sau cu bannere ce stimuleaza antisemitismul, prostitutia si limbajul trivial. Se interzice accesul spectatorilor aflati sub influenta substantelor halucinogene (droguri, alcool etc.). La control va participa obligatoriu si un reprezentant oficial al clubului organizator.
- La inceputul partidei se va citi de catre crainicul salii mesajul Federatiei Europene de Handbal privind apelul la fair play, iar pe durata desfasurarii jocului se va apela publicul de cite ori este nevoie.
- Pe intreaga durata a jocului, se interzice orice atitudine a oficialilor celor doua echipe care poate duce la instigarea publicului spectator. Protestele la adresa arbitrilor sau a echipei adverse se vor face la incheierea jocului, in afara spatiului public, direct reprezentantului federal. In acest sens pina la incheierea editiei 2006 - 2007, la toate jocurile din Liga Nationala, Federatia Romana de Handbal va delega observatori (inspectori) care vor controla daca au fost luate de catre organizatori masurile prevazute mai sus.
- In situatia nerespectarii prevederilor de mai sus, FRH isi rezerva dreptul de a lua masuri peste prevederile prezentului regulament disciplinar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii