Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Regret ca nu am banuit nici o clipa ca voi fi impiedicata de propria echipa sa imi fac treaba"

Daniela Vasioiu este nemultumita de faptul ca, inca din primele luni de activitate a fost, dupa parerea sa, impiedicata in mod sistematic sa isi faca treaba. Aceasta s-a declarat de parere ca, daca nu s-ar fi intimplat acest lucru, acum situatia municipiului ar fi fost alta si brailenii ar fi fost multumiti de conducerea Primariei. Daniela Vasioiu isi reproseaza astfel acum, la un an si trei luni dupa alegerile locale, ca a crezut ca va lucra cu o echipa puternica, care doreste binele Brailei, dar s-a inselat: "Recunosc ca de la inceput a fost o nesiguranta in ceea ce inseamna competente atribuite, pentru ca acestea au fost schimbate intr-un ritm rapid, in momentul in care atingeam subiecte sensibile. Si uite asa am ramas cu niste competente pe care eu le-am solicitat, crezind ca formam o echipa care trebuie sa lucreze impreuna si care stie ce are de facut in municipiu si are si vointa sa o faca. Eu mi-am ales salubrizarea municipiului, pentru ca stiam ca e un domeniu dificil, unde va mai trece foarte mult timp pina ce oamenii vor fi multumiti de curatenia orasului. Totusi, oamenii trebuie sa inteleaga ca nu se va schimba nimic daca nu isi vor schimba si ei mentalitatea. Brailenii nu vor sa faca contracte sau cei care fac uita sa plateasca, iar noi nu vom avea un oras curat niciodata, deoarece operatorii de salubritate nu fac voluntariat. Totusi, chiar si greoi, lucrurile au inceput sa se miste si in acest domeniu, si am reusit sa aducem cosuri noi de gunoi in oras. Si, uimitor, nu au vandalizat atit de multe pe cit ne asteptam noi. Oricum, imediat ce vom mai avea fonduri, vom mai instala si alte cosuri. Am instalat, de asemenea, pentru prima data in Braila, indicatoare stradale care au o garantie de 7 ani, deci sint de foarte buna calitate". Viceprimarul Vasioiu ne-a mai declarat ca, din punctul sau de vedere, o realizare a mandatului sau este si instalarea parcomatelor, si a tinut sa precizeze ca indiferent de ce spun cei care doresc sa intoxice publicul cu ideea ca s-a cheltuit o suma enorma cu aceste parcomate, Primaria nu a dat nici un ban pe ele.

"Am dorit cu disperare sa fac operatorii sa respecte legile, insa nu am fost lasata"

Aceasta a mai adaugat ca un alt domeniu pe care l-a solicitat primarului a fost cel al transportului in comun, in care doreste cu disperare sa faca ordine: "Stiam ca e un haos in transportul in comun si am dorit, si doresc, sa il asez pe niste reguli de bun simt, pentru ca nu se mai poate asa. Eu am fost unul dintre cei care a lucrat la acel proiect de hotarire care nu se aplica, eu am venit cu propunerea ca sa se analizeze activitatea de pe trasee dupa 6 luni. Am dorit cu disperare sa fac operatorii sa respecte legile, insa nu am fost lasata. In continuare se circula pe alte trasee decit cele atribuite la licitatie si primarul nu este deranjat de acest lucru. Totusi, nu o sa ma las si o sa aduc iar in discutie aceasta problema, la urmatoarea sedinta a CLM. Am reusit, insa, sa eficientizam acitivitatea «Braicar» si acum dorim sa externalizam si unele servicii. De asemenea, am adus si se vor monta in aceasta saptamina 5 automate de bilete, in zona centrala, asa cum am promis. Vom mai aduce si altele pe masura ce vom avea banii necesari. Cu lupta multa se pare ca lucrurile se misca inspre bine si in aceasta directie". Vasioiu ne-a mai declarat ca a avut foarte mult de lucru si la Directia "Seroplant" unde Primaria are datorii foarte mari, de ordinul miliardelor: "Daca primaria nu isi plateste datoriile, in curind, o sa avem un oras plin de buruieni si nu o se ne mai miram de ce pasc caii in centrul orasului. Singura solutie de salvare a acestei directii si de infrumusetare a orasului este un parteneriat public -privat si o sa fac o propunere in acest sens primarului".
Totusi, regretul cel mai mare al Danielei Vasioiu este faptul ca, asa cum ne-a declarat, nu a banuit nici o clipa ca va fi impiedicata de propria echipa sa isi faca treaba: "Acesta e lucrul care ma doare cel mai tare. Imi pare rau ca din aceasta cauza nu am putut sa ma ocup mai indeaproape de tot ce as fi dorit eu sa rezolv. Imi pare rau ca din acelasi motiv nu am reusit sa facem pina acum un plan de dezvoltare a orasului, pe termen scurt si mediu, si sa ne apucam de treaba...". Intrebata cum ar descrie relatia pe care a avut-o in calitate de viceprimar al municipiului cu conducerea CJ Braila, Vasioiu a explicat: "Conform Legii Administratiei Publice, intre CJ si CLM exista o relatie de colaborare. Ar trebui totusi sa existe mai multe programe de dezvoltare care sa vizeze cele doua administratii pentru ca CJ si CLM sa lucreze mai mult impreuna. Dar daca nu exista, nu prea avem cum colabora..."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii