Mergi la conţinutul principal

Regala se oblojeste pe dedesupt

In sfirsit, exista sperante ca santierul de pe Str. Mihai Eminescu, fosta Regala, sa se finalizeze in urmatoarele 3-4 saptamini. Lucrarile au luat un avint puternic, datorita adoptarii unei solutii tehnice cu ajutorul careia se poate renunta la inlocuirea vechii conducte de canalizare. Astfel, conducta ramine pe pozitie, fiind "imbracata" cu un material geotextil imbibat cu rasini sintetice. Acest tratament, aplicat in subteran, cu ajutorul unei tehnologii speciale, prelungeste viata conductei cu inca 50 de ani. Noua tehnologie va fi pusa in practica de o firma din Bucuresti, care va colabora in acest sens cu firma spaniola "Sedesa", principalul contractant al proiectului de reabilitarea a infrastructurii centrului istoric al Brailei. In afara de fosta Regala, alte 22 de strazi, plus Gradina Mare, sint incluse in acest program. Dupa cum ne-a explicat Gheorghe Dutu, reprezentantul firmei brailene "Alco Plus", contractant secundar al proiectului, din acest moment sapaturile vor inceta, iar vechile conducte nu vor mai fi scoase pentru a fi inlocuite cu altele noi, ci vor fi beneficia de tratamentul cu rasini speciale care le va fi aplicat pe vechile pozitii.
Pe Str. Mihai Eminescu, metoda clasica a fost aplicata pe tronsonul dintre B-dul Cuza si Str. Petru Maior, iar inlocuirea conductei aflate la circa 6 metri adincime a avut nevoie de citeva luni, operatiunile fiind greoaie si periculoase, din cauza particularitatii terenului. Mai nou, de la intersectia cu Str. Petru Maior pina la Piata Traian, pe fosta Regala se va interveni subteran, de la un camin la altul, printr-o tehnologie ce implica si folosirea unui robot conceput in acest scop. Gratie acestei modalitati de lucru, la suprafata se poate incepe reabilitarea partii carosabile. De asta se ocupa, pe linga "Sedesa" si "Alco Plus", "Drumuri si Poduri" Braila, in calitate de subcontractant. Viorel Balcan, directorul "Drumuri si Poduri", ne-a declarat ca a inceput colaborarea cu "Sedesa" in urma cu o saptamina si ca intentioneaza sa impulsioneze ritmul de lucru. "Strada Regala va fi pavata, in intregime, pina la sfirsitul lunii septembrie. In momentul de fata, se fac decopertari, iar dupa ce “Sedesa” va racorda toate cladirile la apa si canalizare, vom intra in forta la refacerea strazii", ne-a declarat Balcan. Ca sa demonstreze ca firma sa este pusa pe treaba, acesta a dat asigurari ca, in doar citeva zile, brailenii se vor putea plimba pe aleile refacute ale Gradinii Mari, obiectiv preluat de "Drumuri si Poduri" odata cu Str. Mihai Eminescu si alte strazi din centrul istoric.
Reamintim ca refacerea infrastructurii centrului Brailei este prinsa intr-un program in valoare de 7,2 milioane de euro, finantat in proportie de 75% de Uniunea Europeana si 25% de Consiliul Local Municipal Braila. Potrivit programarii initiale, lucrarile ar fi trebuit incepute in luna martie 2006 si finalizate in septembrie 2008. Din pacate, constructorii "Sedesa Obras Y Servicios" SA Spania si "Alco Plus" Braila, cei care au cistigat licitatia de implementare a proiectului, nu au reusit, pina la ora actuala, sa finalizeze nici 50% din cele 23 de strazi incluse in program.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu