Mergi la conţinutul principal

Refugiile pentru pietoni de pe Dorobanţi pot fi ocolite şi prin stânga, pe linia de tramvai

• decizia are drept scop fluidizarea traficului pe bulevard şi a fost adoptată în cadrul şedinţei din 3 mai a.c. a Comisiei de Siguranţă în Trafic • ea a fost pusă în practică, însă, abia de vineri, 8 iunie, când s-au montat efectiv primele indicatoare rutiere • conducerea SUPAGL ne-a informat că nu s-au pus indicatoarele mai devreme deoarece a trebuit să se aştepte realizarea marcajului rutier pe carosabil, pentru a se trasa săgeţile de presemnalizare care să îi ghideze pe şoferi

 

Începând de vineri, 8 iunie, şoferii care circulă pe bulevardul Dorobanţilor trebuie să se încadreze pe linia de tramvai pentru a vira la stânga, ocolind refugiile pentru pietoni amplasate în  intersecţii, pe tronsonul cuprins între Calea Galaţi şi Calea Călăraşilor, cu excepţia refugiului din dreptul Catedralei din Barieră. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că măsura a fost adoptată în cadrul Comisiei de Siguranţă în Trafic întrunite la începutul lunii mai şi că are drept scop fluidizarea traficului pe bulevardul Dorobanţilor.

Deşi decizia a fost adoptată în data de 3 mai, ea a intrat practic în vigoare odată cu amplasarea primelor indicatoare rutiere care permit ocolirea spre stânga a refugiilor, pe linia de tramvai. Deocamdată, indicatoarele rutiere  au fost montate, în noaptea de joi spre vineri, doar în intersecţiile bulevardului Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat şi cu Str. Şcolilor. În alte intersecţii, cum ar fi Dorobanţilor cu Str. Gral. Eremia Grigorescu, indicatoarele încă nu fuseseră puse pe poziţie, vineri dimineaţă. Conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală ne-a informat, însă, că urmează să fie puse şi acestea. “Am decis ca indicatoarele să fie montate doar după ce se trasează marcajul rutier pe carosabil, pentru a pune şi săgeţile de presemnalizare. Odată ce ajungem cu marcajul şi în zona intersecţiei cu strada Gral. Eremia Grigorescu, montăm şi indicatoarele respective”, ne-a explicat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în intersecţia cu Str. Apollo şi în cea cu Calea Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro