Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Refugii noi, pentru vechile statii de autobuz

Vesti bune pentru brailenii care circula in mod curent cu autobuzul sau tramvaiul: Primaria municipiului are de gind sa ia masuri, pentru realizarea de noi refugii in statii. Dat fiind ca, deocamdata, vorbim doar despre un proiect, inca neaprobat de Consiliul Local, este de asteptat ca acesti calatori nu vor apuca sa se adaposteasca sub amintitele refugii de razele fierbinti ale soarelui insa, cu putin noroc, si cu acordul Consiliului Local Municipal, este posibil ca, pina la ploile reci de toamna, constructiile respective sa fie gata.
Primaria are in vedere scoaterea la licitatie publica, in vederea inchirierii, a terenurilor pentru astfel de refugii, contructiile respective, unele provizorii, urmind a fi facute din metal si sticla, "cu panouri tip rachete laterale publicitare". Potrivit unui proiect de hotarire deja intocmit, este vorba despre circa 30 de suprafete de teren vizate, pentru a fi amenajate ca refugii pentru calatori, inchirierea lor urmind a fi facuta pentru o perioada de 3 ani, cu posibilitate de prelungire. Terenurile respective au dimensiunile de 4,05 metri/1,30 metri fiecare, apartin domeniului public al municipiului, iar refugiile ce urmeaza a fi ridicate sint identice cu acelea deja existente in statia din Piata Traian, spre exemplu. "Arhitectura neutra a acestora, cu fatade transparente din sticla se incadreaza armonios din punct de vedere estetic, atit pentru zona de sit istoric, cit si pentru arhitectura moderna a orasului, si au un aspect estetic asemanator celor din Comunitatea Europeana. Totodata, propunem ca, dupa expirarea contractelor existente la refugiile de calatori cu spatii comerciale, sa fie dezafectate in urma rezilierii contractelor, si scoase la licitatie pentru tipul de statie propus mai sus, care sa prezinte un aspect unitar pentru tot municipiul", se arata intr-un raport de specialitate, semnat de arhitectul-sef al municipiului, Marcel Marinescu.
Printre amplasamentele propuse pentru astfel de refugii se afla statiile: Gara CFR, Blocuri ANL, pe Soseaua Baldovinesti, Piata Nedelcu Chercea, Caminul Cultural Chercea, Fabrica de covoare, Piata Halelor, Magazin Billa, pe Soseaua Rimnicu Sarat, Liceul agricol, Oborul de animale, Ciocirlia, Catedrala, Sala Polivalenta, Scoala nr. 3, Biserica Radu Negru.
Precizam ca exista deja o firma interesata de inchirierea acestor terenuri, respectiv SC Publimedia SA Galati, care a cerut Primariei o asociere, in scopul amplasarii unor panouri publicitare de tip TV screen, si nu numai, in oras. Dat fiind ca, la ultima sedinta a CLM, acest proiect a fost respins, pentru a se clarifica numarul exact de terenuri pentru refugii ce vor fi scoase la licitatie, este de asteptat ca aceasta chestiune sa fie repusa in discutia consilierilor la urmatoarea sedinta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii