Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recrutarile online - o treime din angajarile de pe piata fortei de munca

Gradul de utilizare a Internetului ca instrument de recrutare a crescut semnificativ in ultimii ani, in special in rindul companiilor mari, circa o treime dintre angajarile facute la nivel national avind la baza site-uri de recrutare, apreciaza reprezentantii companiei Netbridge.
"Circa 30-33% dintre recrutari se realizeaza online, iar la companiile mari, ponderea ajunge si la 50% din angajari", a declarat Adrian Apostol, directorul MyJob.ro, serviciu integrat al companiei Netbridge.
Portalul MyJob.ro va organiza, in perioada 5-20 septembrie, in colaborare cu o serie de site-uri partenere, Tirgul Online de Joburi, la care vor participa peste 500 de companii si 200.000 de candidati. Acest eveniment va avea o acoperire nationala si isi propune sa faciliteze interactiunea dintre cererea si oferta de locuri de munca de pe piata.
"Fiecare companie participanta are un stand virtual propriu, care contine o prezentare a firmei, domeniile in care aceasta angajeaza pe viitor si eventuale posturi disponibile. Candidatii isi pot trimite CV-urile direct departamentelor in care vor sa se angajeze", a mai spus Apostol.
O caracteristica a pietei fortei de munca este distribuirea ei inegala pe teritoriul Romaniei, ceea ce determina migratia spre marile orase si scaderea salariilor ca urmare a surplusului de candidati. Potrivit reprezentantilor MyJob, exista neconcordante geografice intre zonele cu dezvoltare economica si cele cu forta de munca.
Astfel, se observa o migrare a candidatilor dinspre partea de nord a tarii (Moldova si Ardeal), unde exista putine oferte de munca, spre Bucuresti.
"Circa 60-70% din ofertele de pe site-uri sint in Bucuresti. Pe locul urmator se afla Timisoara, unde se fac recrutari pentru toata zona Banatului", a explicat Apostol.
Cele mai cautate domenii si cele care beneficiaza si de oferta bogata de posturi sint IT, inginerie si, de curind, publicitate si PR.
In ceea ce priveste motivele pentru care un angajat decide sa isi schimbe locul de munca, pe primul loc este salariul, criteriu care va ramine esential si in urmatorii ani.
"Salariul ramine cel mai important motiv de alegere si schimbare a locului de munca si va ramine asa cel putin inca cinci ani", a afirmat Apostol.
In ultima perioada s-a observat o crestere a importantei acordata de candidati pachetului salarial complet, incluzind posibilitatea de a urma cursuri, masina de serviciu si altele.
Tirgul Online de Jocuri se desfasoara prin intermediul portalului MyJob.ro si pe site-urile partenere, myjob.home.ro, myjob.kappa.ro, myjob.acasa.ro si myjob.apropo.ro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii