Mergi la conţinutul principal

Record la 21 de ani: într-o singură lună a păgubit ANAF cu peste 200.000 lei

Afacerist de 21 de ani dat pe mâna judecătorilor.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpatului Ion Goman, fost administrator şi asociat unic al SC "Pitbob Impex" SRL Brăila, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de "evaziune fiscală prin omisiunea evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comericale efectuate sau a veniturilor realizate". Potrivit procurorilor, în aproximativ o lună (23 martie - 30 aprilie 2013) Goman a achiziţionat de la persoane fizice şi a revândut ulterior cantitatea de 809.083 kilograme deşeuri metalice, fără a înregistra în evidenţele contabile operaţiunile comerciale de revânzare, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi TVA în cuantum total de 210.018 lei.
SC "Pitbob Impex" SRL Brăila a fost înfiinţată în noiembrie 2012, iar pe 13 martie 2013 inculpatul Ion Goman a devenit asociat unic şi administrator al firmei. Câteva luni mai târziu, mai precis pe 9 iulie 2013, Tribunalul Brăila a dispus deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă a SC "Pitbob Impex" SRL. Practic, Goman a fost asociat unic şi administrator al societăţii brăilene mai puţin de patru luni. Procurorul de caz precizează: "În perioada 23 martie - 30 aprilie 2013, inculpatul a achiziţionat cantitatea totală de 1.025.193 kilograme deşeuri de fier vechi, încheind 298 de operaţiuni de achiziţie, pentru care a plătit suma totală de 1.100.825 lei, din care a înstrăinat (conform evidenţelor contabile) cantitatea de 216.110 kilograme pentru care a încasat de la beneficiari suma totală de 1.067.334 lei. În aceste împrejurări, se constată că inculpatul a revândut cantitatea de 809.083 kilograme deşeuri, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii".
Potrivit rapoartelor întocmite de inspectorii antifraudă din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, prin vânzarea celor peste 809 tone deşeuri metalice tânărul afacerist a obţinut venituri de 872.596 lei, care atrăgeau obligaţii de plată către bugetul de stat în cuantum de 210.018 lei (impozit pe profit şi TVA).
Cazul se află acum în atenţia magistraţior judecători.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro