Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reconstructia dupa inundatii merge bine

Prefectul Nicolae Mitroi este multumit de modul in care decurge reconstructia judetului dupa inundatiile care au avut loc in luna iulie a acestui an. Acesta a declarat astfel, in cadrul videoconferintei cu prefectii ce a avut loc in cursul acestei saptamini, ca judetul Braila sta chiar foarte bine in ceea ce priveste atit reconstructia caselor, cit si cea a infrastructurii, comparativ cu alte judete afectate cam in aceeasi masura de ploile, inundatiile si alunecarile de teren, care au avut loc in urma cu citeva luni: "Comparativ cu celelalte judete, noi stam bine. Din cele 109 case pe care noi le-am avut declarate pentru reconstruire, la ora actuala sint 31 la care se lucreaza la finisaj, si 62 la care se lucreaza acum la acoperis. La13 dintre ele nu s-au apucat inca, deoarece respectivele familii au decis ca vor sa si le reconsolideze singure. Asa ca noi am repartizat materialele la alte gospodarii unde aveau nevoie. Totodata, de banii pe care i-am avut, am mai cumparat balastru, care a fost problema cea mai mare, deoarece nu se gaseste aici in zona si a costat mult si transportul lui". In ceea ce priveste infrastructura, prefectul a explicat ca singura strada din municipiu afectata de inundatii, pe care inca se mai lucreaza, este Sulina, dar ca din informatiile pe care le detine si aceasta va fi gata pina pe data de 20 decembrie.
Afirmatiile prefectului au venit in contextul in care, in cadrul videoconferintei, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a cerut autoritatilor locale sa urgenteze lucrarile de reconstructie a caselor si a infrastructurii afectate de inundatii. Totodata, Vasile Blaga a solicitat prefectilor sa asigure cazarea pe timpul iernii a persoanelor ale caror case distruse de inundatii nu pot fi reconstruite pina la venirea zapezii. Referitor la acest lucru, prefectul Mitroi a precizat ca, pina in acest moment, in judetul nostru nu exista cazuri in care persoanele ale caror case au fost afectate sa nu aiba unde sta: "Nu avem o asemenea situatie aici, in Braila, deoarece, in primul rind, cei ale caror case au fost complet distruse sau grav avariate au decis sa nu isi paraseasca totusi locuintele si sa stea la rude, pe perioada reconstructiei imobilelor, mai sint si cazuri in care au preferat sa isi construiasca ceva temporar in curte, acolo unde terenul nu a fost afectat, numai sa nu isi paraseasca gospodaria, pina la terminarea lucrarilor. Deci, pina acum, nu avem persoane care ca nu aiba unde sta pe timpul iernii". Acest lucru a fost confirmat si de primarul Cibu, care a tinut sa sublinieze faptul ca, in cazul in care se va ivi totusi o situatie de acest gen, primaria poate pune la dispozitie celor care vor solicita, niste cazarmi militare dezafectate sau niste internate scolare: "Pina acum, nu am primit nici o solicitare din municipiu in acest sens. Dar noi sintem pregatiti. Avem unde ii caza pe cei care vor solicita asigurarea locuintei pe timpul iernii. Insa, daca nu au aparut pina acum cereri, nu cred ca sint cazuri".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii