Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recidivisti de la Tichilesti, acuzati ca au agresat un coleg de celula

Marian Zamfir M., 19 ani, si Valentin L., de 21 de ani, recidivisti aflati in prezent in Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila, au fost deferiti Justitiei, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava (art. 182 Cod Penal). Cei doi sint acuzati ca l-au agresat pe un coleg de celula, asta-iarna, pe cind se aflau inchisi in Penitenciarul pentru Minori si Tineri de la Tichilesti.
Potrivit dosarului penal instrumentat de magistratii Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, in ziua de 12 ianuarie 2006, conducerea Penitenciarului Tichilesti a sesizat organele de ancheta, reclamind ca, in aceeasi zi, detinutul Ionut N. a fost lovit de colegii sai Marian M. si Valentin L., in dormitorul nr. 10, in urma unui conflict spontan. Victima fusese transportata la spital, pentru a i se acorda ingrijiri medicale. Potrivit raportului de constatare legala atasat la dosar, detinutul a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, leziunile suferite punindu-i viata in primejdie. Medicii legisti l-au identificat pe ranit cu "leziuni toraco-abdominale, respectiv pneumotorax spontan, pe fondul unei distrofii buloase pulmonare, boala preexistenta care a favorizat evolutia spre agravare a traumatismului toracic, punindu-i viata in primejdie".
Din cercetari, a rezultat ca, in seara zilei de 12 ianuarie a. c., in jurul orei 22.00, intre Ionut N. si cei doi invinuiti a izbucnit un conflict ce putea avea urmari tragice. Cei doi l-au chemat pe colegul lor in (locul unde se serveste masa) si l-au luat la bataie, lovindu-l cu un scaun, precum si cu picioarele.
Procurorul anchetator precizeaza: "Ulterior, partea vatamata a fost adusa in dormitor si asezata pe pat, dar intrucit acuza dureri in zona costala, au fost chemati gardienii, care au evacuat detinutii din dormitor, repartizindu-i in alte camere de detentie". Desi nu au recunoscut ca l-au agresat pe colegul de celula, invinuitii au fost indicati ca fiind autorii agresiunii, atit de catre victima, cit si de catre martorii audiati. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii