Mergi la conţinutul principal

Recent reabilitat, parcul de joacă de la Romarta Nouă a fost iar vandalizat

• locatarii zonei se plâng că tinerii puşi pe distrus sunt şi violenţi, aşa că doar poliţia şi jandarmeria le-ar putea veni de hac

 

De “n” ori, locul de joacă de la Romarta Nouă a fost reparat şi reabilitat/ completat în urma actelor de distrugere, inclusiv prin incendiere, săvârşite de găştile ce se adună periodic pentru a chefui şi fuma, într-o gălăgie infernală (cu fluierături, ţipete şi înjurături) până după miezul nopţii. Convinse că totuşi un lucru nou şi frumos va impune un comportament civilizat, Primăria şi SUPAGL au trecut la schimbarea radicală a locului de joacă amintit. Dar, ţi-ai găsit! Nici nu s-a întărit bine betonul care fixa leagănele şi celelalte dotări, când, indivizi de 16-18 ani, şi chiar mai mari, au “încercat” inventarul nou –nouţ şi modern. Alţii s-au urcat pe mese cu sticle de băutură în mână, iar acum câteva zile au incendiat un coş de gunoi, anterior smuls din şuruburi şi aşezat cu gura în jos. Grav este şi faptul că ziua, găştile iau cu asalt băncile şi mesele, în dezavantajul celor mici, care ascultă tot felul de expresii scabroase ale celor cu adrenalina la maximum. “Nu ştim ce să mai facem cu aceşti teribilişti, care au  pus stăpânire pe zonă şi fac gălăgie, distrug tot ce le iese în cale. La fel ca la hexagoane şi rondoul dinspre ANAF, unde tot ei au făcut o bătaie de joc din geamurile de la fostele magazine Romarta, şi aici, la locul de joacă, mascaţi de pomi şi peretele unui fost punct termic, au vandalizat tot ce le-a ieşit în cale (inclusiv gardul din sârmă oţeloasă) lăsând în urmă şi inscripţii/desene obscene pe pereţi”, ne-a povestit  cu mâhnire Rodica Chiriţă, preşedinta AP 18. Cât priveşte pe viceprimarul Doiniţa Ciocan, ea consideră că “prin montarea unei camere video (ceea ce noi am sugerat de mult) şi darea în grija asociaţiei a locului de joacă, nu se va mai întâmpla nimic rău”.

Greu de crezut, fiindcă seara şi noaptea îndeosebi se distrug dotările locului de joacă. Aşa că nu ştim cât de mult îi poate domoli asociaţia de proprietari pe răufăcătorii care deseori sunt şi violenţi. Cel mai probabil numai amenzile drastice şi trecerea mai des prin zonă o poliţiei şi jandarmeriei sunt în măsură să readucă lucrurile la normalitate şi civilizaţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro