Mergi la conţinutul principal

Reacţie dură. Prefectul cere schimbarea din funcţie a asistentului coordonator al Corpului B

• prefectul Cătălin Boboc a anunţat că în urma apariţiei imaginilor din Corpul B al Spitalului Judeţean, în care Valentin Pătârlăgeanu, asistent coordonator, apare cum le face instructajul COVID-19 mai multor angajaţi, fără a se respecta normele de distanţare socială, s-a autosesizat şi a solicitat managerului SJU să ia măsuri • Boboc a afirmat că i-a cerut managerului Spitalului, Delia Râşnoveanu, să demareze o anchetă, cu precizarea că în opinia sa, Pătârlăgeanu trebuie înlocuit din funcţie pentru că a tratat situaţia prea lejer

 

Scandalul declanşat la Corpul B al Spitalului Judeţean în privinţa nerespectării procedurilor impuse de autorităţi a intrat în atenţia prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc. Acesta s-a autosesizat ca urmare a apriţiei pe reţelele de socializare a mai multor imagini cu asistentul coordonator al Corpului B, Valentin Pătârlăgeanu (consilier municipal PSD), în timp ce le face instructajul angajaţilor din spital, însă fără să se respecte normele de distanţare socială impuse de autorităţi. Pozele şi chiar o filmare au fost distribuite, recent, de către medicul chirurg, Octavian Georgescu, lider sindical, acesta criticând autorităţile pentru lipsa de măsuri.

Boboc a precizat că i se pare inadmisibil ceea ce s-a întâmplat în cadrul Corpului B al SJU, denumit culmea, Spital Suport COVID-19. Acesta a precizat că i-a transmis astăzi o adresă managerului SJU, Delia Râşnoveanu, în care îi cere să demareze de urgenţă o anchetă şi să ia măsurile care se impun. Boboc a afirmat că în opinia sa Pătârlăgeanu a tratat cu prea mare lejeritate subiectul şi ar trebui înlocuit din funcţie.

“Mi se pare absolut iresponsabil, ca cineva care este chemat, nu doar să respecte nişte reguli, ci chiar să le implementeze la nivelul Spitalului Suport COVID-19 - aşa cum este cunoscut acum Corpul B -, şi să supravegheze apoi dacă ele sunt sau nu respectate de către ceilalţi, să trateze atât de lejer situaţia, ca să nu spun altfel. Mă refer la modul în care a ales domnul asistent să aibă o şedinţă cu personalul, în condiţiile în care toată lumea în această perioadă vorbeşte despre aceste măsuri de distanţare socială. Sunt măsuri de prevenţie până la urmă, care să limiteze răspândirea coronavirusului. Vă informez că eu am transmis conducerii Spitalului Judeţean o adresă prin care solicit să facă de îndată o anchetă în această situaţie. Şi dacă se confirmă - dar probabil că se confirmă, pentru că acele imagini nu sunt un fals, ele par cât se poate de reale -, să dispună de îndată înlocuirea asistentului coordonator de la Corpul B. Nu putem să tolerăm! Adică este o perioadă în care toată lumea face eforturi... Toată lumea, de la cetăţenii care stau în casă, firmele care sunt nevoite să închidă, aparatul de stat, cheltuielile de la buget... Şi acolo, nişte oameni care sunt chemaţi, nu doar să respecte nişte reguli simple, ci şi să le implementeze, să trateze atât de lejer o astfel de situaţie?! Este intolerabil! Este un gest iresponsabil, dacă vreţi. Măsurile trebuie să fie ferme şi neîntârziate”, a declarat Boboc.

Întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” dacă a sesizat şi conducerea Consiliului Judeţean despre solicitarea sa către managerul SJU, prefectul a subliniat  că în această perioadă a purtat discuţii directe cu conducerea spitalului. Chiar şi aşa, Boboc a afirmat că are de gând să informeze şi CJ Brăila despre această situaţie.

“Noi chiar ne-am asumat rolul de coordonatori şi vom face asta până când se va încheia această criză. Sigur că vom înainta şi către Consiliul Judeţean spre ştiinţă, dar decizia aceasta aparţine managerului Spitalului Judeţean. Astăzi am transmis punctul de vedere. Le-am solicitat să clarifice lucrurile acolo în regim de urgenţă, să ia măsurile necesare. Repet, opinia mea fiind una foarte clară: nu este ceva cu care să ne jucăm! În astfel de situaţii nu ne jucăm! Cu oameni care consideră ei că îşi permit să facă nu ştiu ce rabat de la reguli. Cei care trebuie să fie nişte exemple, trebuie să fie primii care să respecte nişte reguli. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare şi soluţia nu e decât una singură!”, a mai adăugat prefectul.

Reamintim că în weekend, medicul chirurg Octavian Georgescu (pensionar) a publicat un comentariu pe pagina sa de Facebook în care a adus o serie de acuzaţii conducerii CJ Brăila şi asistentului coordonator al Corpului B al SJU, PSD-istul Valentin Pătârlăgeanu, privind modul în care a ales să facă un instructaj cu subordonaţii. De cealaltă parte, Pătârlăgeanu s-a apărat şi a precizat că îl va acţiona în instanţă pe Georgescu pentru că a publicat filmări şi poze cu el, în incinta spitalului, fără ştiinţa sa, dar mai ales în condiţiile în care aşa ceva este interzis. Mai mult, acesta s-a apărat precizând că la momentul când a realizat instructajul a chemat doar asistenţii-şefi, conform protocolului, iar în Corpul B nu se afla atunci niciun pacient confirmat cu COVID-19.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro