Reabilitarea stadionului «Progresul», întârziată timp de un an degeaba | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea stadionului «Progresul», întârziată timp de un an degeaba

• edilul-şef, Marian Dragomir, a anunţat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, că Agenţia pentru Protecţia Mediului a ajuns la concluzia că Stadionul “Progresul” nu se supune analizei impactului asupra mediului • primarul a adăugat că după o perioadă destul de îndelungată cu schimburi de documente, va fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie

 

Proiectul privind reabilitarea Stadionului “Progresul” poate intra în etapa licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. Asta a anunţat edilul-şef, Marian Dragomir, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, ca urmare a unei intervenţii a consilierului municipal PNL, Adrian Tabarac. Plecând de la afirmaţiile primarului de la şedinţa trecută, când Dragomir a anunţat că proiectul legat de reabilitarea stadionului s-a blocat la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (APM), ca urmare a faptului că gazonul era considerat spaţiu verde şi a fost nevoie de depunerea unor documente de către Primăria Brăila pentru lămurirea situaţiei, liberalul a punctat că reprezentanţii APM au negat faptul că ar fi întârziat proiectul. În acest context, Tabarac l-a întrebat pe primar în şedinţă cine se face vinovat de întârzierea proiectului?

Primarul Marian Dragomir a clarificat faptul că proiectul a fost într-adevăr întârziat de acest schimb de hârtii între instituţii, însă, în cele din urmă APM a ajuns la concluzia că stadionul nu are de ce să se supună unei analize a impactului asupra mediului.

“În data de 16 aprilie 2019, sublinez această dată, Municipiul Brăila a depus documentaţia la Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, în vederea obţinerii avizului de mediu. Au existat mai multe corespondenţe în această perioadă. Exact aşa cum v-am menţionat şi anterior, dânşii considerau suprafaţa de joc ca spaţiu verde, omiţând faptul că aceasta era înscrisă în cartea funciară ca şi «curţi - construcţii». După mai multe corespondenţe, verificări la faţa locului şi depuneri de documente care să infirme afirmaţiile acestora, în data de 17.09.2019, Municipiul Brăila a înaintat către APM documentele necesare în vederea continuării procesului de obţinere a avizului. În urma clarificărilor primite, în data de 09.05.2020, Agenţia pentru Protecţia Mediului ne transmite decizia că proiectul mai sus menţionat nu se va supune evaluării impactului asupra mediului. Or, a nu se supune evaluării impactului asupra mediului înseamnă că toată această procedură este una mult mai simplă, fără a fi nevoie să se facă studii de monitorizare şi că nu este necesară obţinerea avizelor care durează foarte mult, fiind o procedură simplificată”, a explicat Dragomir.

Primarul a adăugat că în aceste condiţii va fi demarată procedura licitaţiei pentru proiectare şi execuţie.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro