Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea clădirilor din Centrul Vechi are nevoie de ani de zile

Zecile de amenzi aplicate de Poliţia Locală Brăila, de la începutul anului, proprietarilor de clădiri din centrul istoric al municipiului, care nu le întreţin corespunzător, sunt departe de a rezolva problema, iar conducerea Primăriei se declară conştientă de acest aspect. "Putem da amenzi după amenzi, dar care va fi finalitatea până la urmă? Există proprietari care nu au cu ce să le plătească, dar nici nu înţeleg că nu pot să locuiască în această zonă centrală, dacă nu îşi permit din punct de vedere financiar. Legile actuale nu prevăd măsuri mai drastice", a declarat, ieri, primarul Aurel Simionescu, în cadrul conferinţei de presă săptămânale.
Edilul-şef al Brăilei îndeamnă la răbdare, susţinând că imobilele de patrimoniu nu trebuie reabilitate doar la nivel de faţadă, ci trebuie mai întâi consolidate serios. "Am făcut recent o vizită într-un oraş din Franţa, împreună cu arhitectul şef al municipiului. Acolo au lucrat 15 ani şi au investit 300 milioane de euro, pentru a reabilita clădirile de pe o stradă lungă de vreo 300 de metri", a povestit Simionescu, exprimându-şi speranţa că lucrurile se vor mişca în direcţia cea bună şi în oraşul nostru. Primarul a dat ca exemple câteva clădiri reabilitate din temelii, prin implicarea Consiliului Local Municipal, cum ar fi Casa Goangă, din Piaţa Poligon sau a Consiliului Judeţean, în cazul actualului Muzeu de Etnografie, de pe Str. Polonă. În proprietatea Primăriei se mai află în prezent circa 100 de imobile, în centrul vechi, delimitat de bulevardul Cuza şi fluviul Dunărea. Unele dintre acestea ar urma să intre într-un program de reabilitări, în viitorul apropiat.
Implicarea iniţiativei private în reabilitarea clădirilor de patrimoniu este un lucru foarte bun, consideră edilul-şef, care a dat ca exemplu fosta cofetărie "Select", din Piaţa Traian, şi fostul restaurant "Marinarul", de pe Str. Împăratul Traian. Simionescu şi-a exprimat speranţa că şi alţi investitori privaţi vor urma aceste exemple.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro