Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea Şoselei Focşani, şanse mari să fie gata înainte de termen

• zilele trecute s-a turnat primul strat de asfalt pe o porţiune aflată în lucru, pe restul urmând să se asfalteze luna viitoare • constructorul dă asigurări că până la finalul lunii octombrie, întreaga lucrare va fi gata, asta în contextul în care termenul de finalizare prevăzut este luna martie 2019 • Şos. Focşani, între Comuna din Paris şi Şoseaua de Centură, beneficiază de o investiţie de peste 5 milioane, în urma căreia va avea patru benzi de mers pe întregul tronson, spaţii verzi refăcute, sistem de canalizare pe întreaga lungime • proiectul are însă o mică hibă: nu s-a prevăzut amenajarea unei parcări “în spic” de-a lungul gardului cimitirului “Sf. Mina”, ceea ce va face ca prima bandă să fie ocupată de maşini, aşa cum se întâmplă în prezent pe bulevardul Dorobanţilor

 

Reabilitarea Şoselei Focşani din cartierul Chercea se apropie cu paşi repezi de finalizare, constructorul estimând că până la sfârşitul lunii octombrie şantierul va fi închis complet, iar strada redată circulaţiei auto fără restricţii. Luni şi marţi, s-a turnat primul strat de binder pe un tronson de 630 de metri, din totalul de 1.700 metri cât cuprinde proiectul de reabilitare şi modernizare a acestei artere rutiere ce reprezintă una dintre principalele căi de acces în municipiul Brăila. Lucrările se derulează pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu Str. Comuna din Paris şi intersecţia cu Şoseaua de Centură şi vizează refacerea fundaţiei străzii, refacerea carosabilului prin turnare de covor asfaltic, resistematizarea trotuarelor şi spaţiilor verzi, prelungirea sistemului de canalizare pe toată lungimea străzii, precum şi lărgirea carosabilului la patru benzi, pe o lungime de 1.070 metri, de la intersecţia cu Str. Pictor Octav Băncilă până la Şoseaua de Centură. Până să înceapă acest proiect de modernizare, strada avea patru benzi doar între Str. Comuna din Paris şi Str. P. Octav Băncilă, restul până la Centură fiind doar pe două benzi. După finalizarea lucrărilor se va putea circula pe patru benzi până la Şoseaua de Centură. Deocamdată, s-a turnat primul strat de asfalt doar pe porţiunea dintre străzile Comuna din Paris şi Octav Băncilă. Pe această porţiune, de 630 metri, a fost finalizată infrastructura, s-au schimbat bordurile, s-au amenajat trotuarele, iar spaţiile verzi au fost încadrate între borduri, astfel că se poate face asfaltarea. Pe partea unde până acum erau doar două benzi, s-a finalizat fundaţia, dar încă mai e de lucru la montarea bordurilor şi mai trebuie mutaţi şi câţiva stâlpi de electricitate. Şeful de şantier, Laurenţiu Preda, ne-a spus că aceste operaţiuni vor fi finalizate pe parcursul lunii septembrie, urmând ca în octombrie să se toarne asfalt până la Şoseaua de Centură şi să se facă amenajarea propriu-zisă a spaţiilor verzi, prin completare cu pământ negru, plantare de gazon şi de arbuşti ornamentali, aşa cum este prevăzut în contract. Primarul Marian Dragomir a declarat, ieri, că pe lângă arbuştii ornamentali pe care îi va pune pe poziţie constructorul, Primăria va planta tei pe tot aliniamentul stradal, de la Comuna din Paris până la Şoseaua de Centură. Oficialii anunţă că toate aceste lucrări vor fi gata până la finele lunii octombrie, asta în contextul în care termenul limită pentru realizarea lucrărilor este luna martie 2019. Astfel, proiectul va fi terminat cu câteva luni bune înainte de termen, ceea ce e o mare realizare, dacă ne raportăm la felul cum s-au derulat până acum în Brăila alte proiecte similare.

Lucrările de pe Şos. Focşani sunt executate de firma “Tancrad” SRL Galaţi. Aceasta a câştigat, astă primăvară, licitaţia organizată de Primăria Brăila, valoarea aprobată a contractului ridicându-se la 5.249.435,60 lei, cu TVA. Pentru acest contract, “Tancrad” s-a asociat cu firma “Add Global Design” SRL, care a asigurat partea de proiectare. Din păcate, proiectul are o hibă importantă, deoarece nu a prevăzut şi amenajarea unei parcări “în spic”, de-a lungul gardului cimitirului “Sf. Mina”, acolo unde, cu ocazia unor sărbători religioase, opresc foarte multe maşini. Reprezentanţii constructorului ne-au spus că proiectul s-a făcut în funcţie de banii alocaţi de municipalitate şi că realizarea unei parcări în dreptul cimitirului nu era acoperită de buget. Din câte se pare, Primăria a mers pe ideea că, odată carosabilul lărgit la patru benzi, şoferii vor avea posibilitatea să parcheze pe prima bandă. Asta va însemna, însă, ca prima bandă să nu mai poată fi folosită pentru trafic, aşa cum se întâmplă acum pe bulevardul Dorobanţilor!

După cum se ştie, pe lângă modernizarea Şoselei Focşani, Primăria a alocat bani şi pentru asfaltarea unui lot de 35 de străzi din cartierul Chercea. Şi aceste lucrări au fost adjudecate în urma unei licitaţii tot de firma Tancrad, valoarea contractului ridicându-se la 15.470.056,41 lei cu TVA. Lungimea totală a străzilor incluse la asfaltare este de circa 10 km, din care s-a pus asfalt până în prezent pe mai bine de 5 km.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro