Mergi la conţinutul principal

Razii de week-end: intervenții ale polițiștilor la 118 evenimente sesizate, aproape 200 de persoane legitimate și amenzi de peste 160.000 lei

la sfârșit de săptămână, polițiștii au desfășurat acțiuni de amploare pentru combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violență, pentru menținerea siguranței publice și reducerea riscului rutier • s-a intervenit la 118 de evenimente, 97 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 426 de sancțiuni în valoare de 164.330 lei • polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 26 permise de conducere

 

Acțiuni de amploare ale polițiștilor, în week-end, în municipiu și județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violență, pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru reducerea riscului rutier. Polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente sesizate, aproape 200 de persoane au fost legitimate, iar amenzile aplicate au depășit 160.000 lei. Ghinionul i-a pândit și pe șoferii care nu au ținut cont de lege, aproape 30 fiind lăsați fără permis.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în perioada 13-15 ianuarie, polițiștii brăileni sprijiniți de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. “Au fost organizate și desfășurate 52 de acțiuni și s-a intervenit la 118 de evenimente, 97 dintre acestea fiind sesizate prin apel 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 426 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 164.330 de lei. Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulație. Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 26 permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare”, au precizat polițiștii din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

 

Sâmbătă noaptea, polițiști din Ianca și Făurei au legitimat 191 de persoane și au controlat în trafic 97 de autovehicule

Astfel, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, în intervalul orar 19:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca și Poliției Orașului Făurei au desfășurat pe raza de competență razii pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, cu scopul de a preveni și combate faptele săvârșite cu violență în mediul stradal. “În urma activităților, au fost legitimate 191 de persoane, controlate în trafic 97 de autovehicule, verificate 20 de societăți comerciale și au fost efectuate 55 de testări alcoolscopice”, au precizat polițiștii.

Potrivit polițiștilor, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totalăde 14.330 de lei, 27 dintre acestea conform O.U.G. 195/2002, 2 conform Legii 61/1991 și 4 la alte acte normative, fiind reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Tot în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, în intervalul orar 22:00-06:00, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au acționat pe raza municipiului Brăila pe linia respectării prevederilor legale privind paza și securitatea obiectivelor asigurate cu personal de pază, angajați proprii sau prin intermediul societăților specializate, fiind verificate 17 unități economice și de interes public.

Au fost verificate 4 planuri de pază, au fost efectuate instruiri cu personalul de pază și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, conform prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare totală de 1.200 lei.

În continuare, polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro