Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razie de proportii si in acest week-end

In acest week-end, sute de braileni au trecut prin filtrul politiei in urma unei razii ce a fost derulata de oamenii legii pe parcursul a trei nopti atit in municipiu, cit si in judet. Bilantul actiunilor arata 98 de sanctiuni contraventionale aplicate, in valoare totala de 15.925 lei.
De vineri pina duminica, politisti din cadrul Serviciului si Biroului de Investigatii Criminale, impreuna cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Biroul de Politie Urbana, Serviciul Politiei Rutiere si luptatori DPIR, au actionat pe linia prevenirii si combaterii faptelor care ar putea afecta ordinea si linistea publica si siguranta cetatenilor. Peste 70 de unitati comerciale tip cafe-bar si internet-cafe au primit "vizita" politistilor, 39 de grupuri de tineri, predispusi la comiterea de fapte antisociale, au fost destramate, 486 de persoane au fost legitimate, din care 293 au fost perchezitionate corporal sumar si au fost oprite in trafic, pentru verificari, 36 de autoturisme. Nu a scapat de verificarile politistilor nici Marian A. (21 de ani), din comuna Ulmu, judetul Braila, care s-a dovedit a fi urmarit local deoarece se sustragea cercetarilor intr-o cauza penala, pentru comiterea infractiunilor de furt si distrugere.
In noaptea de vineri spre simbata, lucratori din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Biroului de Politie Rurala au actiunat in comunele Movila-Miresii, Gemenele, Scortaru-Nou, Salcia Tudor, Maxineni si Silistea, unde au efectuat controale la 4 discoteci, au verificat in trafic 15 autovehicule si au legitimat si perchezitionat corporal sumar 23 de persoane. De asemenea, au fost linistiti cu sanctiuni contraventionale si doi scandalagii, Titi T., din comuna Tudor Vladimirescu si Gigi S., din satul Oancea, comuna Romanu, care au provocat scandal in locuri publice.
Pe strazi au fost si lucratori din cadrul Politiei orasului Insuratei, care au verificat 44 de societati comerciale si producatori particulari, au legitimat 88 de persoane suspecte (din care 24 au fost si perchezitionate corporal sumar, iar 4 au fost conduse la sediul Politiei pentru verificari), au aplanat 4 conflicte si au controlat 41 de autoturisme. Intr-unul dintre ele a fost depistat Ionel S. (51 de ani), din comuna Bertestii de Jos, in timp ce conducea un autoturism "Dacia 1310", pe DJ 212, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost sanctionat contraventional si i s-a retinut permisul de conducere.

Nici pietele si tirgurile nu au scapat de filtrul politiei

Simbata si duminica, politistii braileni au actionat si in pietele si tirgurile din Braila pentru prevenirea si combaterea actelor ilicite de comert, a faptelor antisociale si a incalcarii legislatiei privind drepturile de autor, marcile si indicatiile geografice.
Misiunea de control al pietelor le-a revenit efectivelor din cadrul Politiei Municipiului Braila care au aplicat, simbata, 54 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.690 lei si au ridicat, in vederea confiscarii, bunuri in valoare totala de 1.090 lei. Printre cei care au incalcat legea s-a numarat si Lucian V., din satul Trestieni, judetul Vrancea, care oferea spre vinzare, pe Soseaua Focsani, 955 kg de struguri, pentru care nu detinea acte legale de provenienta. Marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, iar comerciantul a fost sanctionat contraventional. De asemenea, politistii au depistat si un brailean care se sustragea cercetarilor in doua cauze penale, sub aspectul savirsirii infractiunii de furt. Ionel P. (38 de ani) a fost condus la sediul Politiei, pentru continuarea investigatiilor.
Duminica, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au actionat in tirgurile organizate in municipiul Braila si comuna Viziru, verificind activitatea a 5 societati comerciale, 16 asociatii familiale si 5 persoane fizice. In timpul actiunii au depistat-o pe Margareta M. (51 de ani), din Slobozia, care a expus spre vinzare, in tirgul din comuna Viziru, 9 perechi pantofi sport contrafacuti, care purtau insemnele unei firme consacrate. Marfa a fost ridicata in vederea cercetarilor, iar in cauza s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii