Mergi la conţinutul principal

Razie de amploare la TUG Center. Mascaţii au “izolat” complexul comercial

• poliţiştii şi jandarmii au descins într-o acţiune de forţă în engros-ul situat pe şoseaua Râmnicu Sărat, hotărâţi să dea o lovitură grea comerţului ilicit dar şi contrabandei • odată declanşat controlul, în jurul prânzului, nu a mai intrat nimeni în incinta TUG-ului, iar clienţii care încercau să iasă erau controlaţi inclusiv în sacoşe sau portbagaje • în urma acţiunii, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri (produse alimentare, legume, fructe şi articole vestimentare) în valoare totală de peste 30.000 de lei • de asemenea, au fost constatate 24 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 39.200 de lei, şi 2 infracţiuni

 

Ieri, în jurul prânzului, trupe ale Jandarmeriei şi Poliţiei Brăila ajutate de forţele speciale au descins la Centrul Comercial de pe Râmnicu Sărat, într-o acţiune fără precedent în cadrul căreia au fost vizate activităţile de comerţ ilicit şi activităţile de contrabandă. Mascaţii au blocat toate căile de acces către engros, iar în interior toţi comercianţii au fost luaţi la bani mărunţi: stocuri, acte, case de marcat etc. Evident, amenzile au început să curgă. În disperare, mulţi dintre comercianţi au încercat să-şi închidă la repezeală standurile, însă puţini au reuşit astfel să scape de controale. Pe timpul acţiunii, în complexul comercial nu a mai intrat nimeni, iar clienţii surprinşi la cumpărături în momentul raziei, la ieşire au fost şi ei verificaţi la bonuri sau facturi şi chiar controlaţi în sacoşe sau portbagaje.

Activitatea comercială din TUG Center a fost reluată abia în jurul orei 14.30, după plecarea forţelor de ordine.

Conform unei note de presă emise de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, controlul s-a desfăşurat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul actelor de comerţ şi dreptului de proprietate intelectuală. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 29 de societăţi comerciale, legitimate 127 de persoane, oprite în trafic 32 de autovehicule şi controlate 56 de autovehicule folosite de persoane care transportau marfă.

De asemenea, au fost constatate 24 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 39.200 de lei, şi 2 infracţiuni, pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Dintre amenzile aplicate, 2 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 14 conform legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 8 conform H.G. 537/1997 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri (produse alimentare, legume, fructe şi articole vestimentare) în valoare totală de peste 30.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro