Mergi la conţinutul principal

Razie în Piaţa «Halelor»

Comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Mare au avut parte de un week-end fierbinte. Vineri, poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică, de proximitate şi de la poliţia rutieră, sprijiniţi de specialişti din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Sanitar Veterinară, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au acţionat la punctele de lucru aparţinând agenţilor economici sau producătorilor particulari, care comercializează legume şi fructe în Piaţa "Halelor". "Acţiunea a avut drept scop combaterea activităţilor de comerţ ilegal, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă publică.
Cu această ocazie, au fost efectuate controale la un număr de 18 societăţi comerciale, au fost verificate 37 de mijloace auto şi aplicate, în total, 11 amenzi contravenţionale, în valoare de 12.750 de lei", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. De asemenea, echipele de control au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 2.416 kg de legume şi fructe, valorând 4.552 de lei.
În plasa poliţiştilor a picat brăileanca Fănica C. (47 de ani), care, în calitate de producător particular, comercializa cantitatea de 500 kg de vinete pentru care nu avea documente de provenienţă. Vânzătoarea a primit o amendă de 500 de lei şi a rămas fără întreaga cantitate de legume, valorând 600 de lei. Poliţiştii au identificat-o şi pe Marinela P. (34 de ani), din Brăila. În calitate de vânzătoare la o societate comercială, ea oferea spre vânzare, fără documentele prevăzute de lege, cantitatea de 465 de legume (roşii, cartofi, ceapă etc.) şi 409 kg de pepeni. Comercianta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar marfa, în valoare de 1.102 lei, a fost confiscată.
În perioada 8-10 august, poliţiştii au dat o raită şi prin discoteci şi cafe-baruri cu program non-stop, pentru a-i linişti pe scandalagii, dar au acţionat şi pe arterele de circulaţie, avându-i în vizor pe şoferii teribilişti. În cele trei zile, echipele participante au efectuat controale la 31 de societăţi cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, au legitimat 275 de persoane, 31 fiind controlate corporal sumar şi 104 conduse la sediul Poliţiei, pentru verificări suplimentare. Au fost oprite în trafic 133 de autovehicule. Amenzile aplicate s-au ridicat la valoarea totală de 34.740 de lei, poliţiştii lăsând un şofer fără permis de conducere. Au fost confiscate mărfuri (produse de panificaţie şi patiserie, sticle cu băuturi alcoolice, pachete cu ţigări şi fructe) în valoare totală de 1.338 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro