Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razboiul gastilor

"Eu am mai asfaltat o strada, am mai realizat o canalizare, am mai iluminat o strada, dumneavoastra ce ati facut?", asa va raspunde primarul Constantin Cibu la orice atac din partea democratilor. Cibu, care este si liderul PNL Braila, a anuntat decizia sa in ultima conferinta de presa. O reactie inspirata si in acelasi timp incarcata de continut deoarece, intr-adevar, ce face primarul se vede. Sigur ca sint si multe altele care nu se vad, despre care se vorbeste pe la colturi in lipsa unor dovezi palpabile, dar pina la proba contrarie, primarul are dreptate: se vede ceva in urma lui, chiar daca brailenii mai au inca destule asteptari si nemultumiri in ceea ce priveste activitatea municipalitatii. De altfel, chiar au fost sesizari penale impotriva lui Constantin Cibu, dar solutiile din acele dosare nu l-au incriminat. Asadar, primarul este, deocamdata, nevinovat. De subliniat insa faptul ca, apararea sa, asa cum si-a construit-o, nu ar trebui aruncata doar in obrazul deputatului PD Horia Vasioiu sau al democratilor. Apararea sa sta in picioare si fata de toti ceilalti parlamentari, si fata de PLD, si fata de PSD, cu liderul lui cu tot, care ne-a umplut de promisiuni ramase deocamdata vorbe goale. Unii ar putea spune ca parlamentarii, de pilda, nu au atributii de administrare a comunitatilor din care provin. Absolut corect, dar asta nu inseamna ca n-au nici o responsabilitate fata de comunitatea care i-a propulsat in Parlament.
In alta ordine de idei, mai trebuie mentionat faptul ca razboiul PNL - PD in plan local este deja binecunoscut, conflictul izbucnind imediat dupa alegerile din 2004, cu perioade mai violente sau mai linistite. In acest context, iese in evidenta maniera in care nou constituita formatiune politica - PLD - a demarat un atac la baioneta impotriva lui Cibu. Mai precis, niste politicieni de mina a doua care nu s-au remarcat pina acum prin NIMIC, s-au asezat gospodareste pe facut conferinte de presa pe banda rulanta, in care subiectul numarul 1 este nimeni altul decit Cibu. Pina aici nimic deosebit. Aspectul interesant este acela ca membri precum consilierul municipal Grigore Potec sau consilierul judetean Adrian Scutaru nu se arata la aceste conferinte de presa. Mai mult, daca Potec s-a mai remarcat macar in CLM cu pozitii contrare fata de diverse initiative ale primarului, Scutaru s-a alaturat prin votul sau, coalitiei PSD - PNL - PRM. Mai nou, a aparut in scena Ion Stefan, in calitate de purtator de cuvint al PLD, reciclat in politica dupa ce s-a perindat la mai toate partidele aparute dupa '89. Nici acest aspect n-ar fi deosebit, numai ca Stefan a uitat cum a plecat din PD, cum a "rupt" usile la PSD, pina a ajuns deputat, dupa care nu s-a mai auzit nimic de el si alte asemenea "realizari" notabile. Cu toate acestea, acum are curajul sa afirme public ca partidele pe la care a umblat nu l-au sustinut, de parca nu cu sprijinul partidelor a ajuns presedinte al CJ sau parlamentar, si ca s-ar fi intors in politica pe motiv ca vrea sa faca ceva pentru Braila. Penibil! Cu alte cuvinte, la PLD e o "gasca", vorba primarului Cibu. Sincer, o fi si la PNL o gasca, dar cu siguranta este mai de soi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii