Skip to main content

Razboiul afiselor in PNL Braila

A fost pusa in discutia colectivului, pentru ca nu s-a achitat de sarcinile de partid si nu a facut presiuni politice asupra colaboratorilor sai, obligindu-i sa lipeasca pe geamuri afise anti-Basescu. Mai mult, se discuta, pe la colturi, si despre schimbarea ei din functia de director, pe aceleasi considerente. Este postura in care s-a aflat seful Administratiei Pietelor, Simona Draghincescu, pusa in discutie in cadrul Biroului Teritorial Municipal PNL, pentru vina de a nu fi umplut pietele cu afise anti-Basescu, inainte de referendumul din 19 mai. Discutia a pornit, dupa cum spune presedintele organizatiei municipale PNL Braila, Petrica Popa, de la faptul ca mai multi membri din echipa de campanie s-au aratat nemultumiti de lipsa de cooperare a Simonei Draghincescu, pe perioada de campanie: "A fost o simpla discutie pe aceasta tema, nu s-a luat nici o decizie definitiva. Au fost anumiti membri ai echipei de campanie pentru referendum care i-au reprosat lipsa totala de activitate. Problemele au plecat de la colegii nostri care s-au simtit lezati de modul in care s-a comportat ea in perioada de campanie. Cine sint acestia? E o lista intreaga. Spre exemplu, Marian Ghionu, Peter Mitu si alti colegi de la tineret". Intrebat ce i se reproseaza, la modul concret, Simonei Draghincescu, Popa a explicat: "Noi am rugat-o sa afiseze niste afise cu raspunsul "Da", la intrebarea privind demiterea lui Traian Basescu, in zona in care lucra, deci in piete. I se reproseaza ca dinsa nu ar fi facut acest lucru si nu ar fi convins oamenii sa le lipeasca in geamurile magazinelor. Poate ca acesti comercianti au refuzat sa lipeasca afisele, poate ca nici ea nu a incercat sa-i convinga... Oricum, urmeaza sa avem o discutie cu ea, ca sa lamurim ce s-a intimplat. Nu este lipsit de interes faptul ca doamna Draghincescu si-a dat oricum demisia din functia de membru al Biroului Judetean al PNL, in data de 14 mai. Cert este ca nu s-a luat o decizie in privinta retragerii sprijinului politic pentru aceasta". Intrebat fiind daca nu i se pare o sanctiune prea mare retragerea sprijinului politic, pentru faptul ca nu au fost lipite niste afise in pietele Brailei, Popa a declarat: "Ei, este discutabil. Ca o parere personala, de om cu experienta de viata, cred ca ne-a cam luat valul referedumului, ca sa zic asa, si este posibil ca, pina la urma, lucrurile sa se linisteasca fara probleme. Din punctul meu de vedere, nu exista motive temeinice sa fie schimbata din postul managerial pe care-l detine la Administratia Pietelor".

"Probabil ca este o sanctiune justificata, dat fiind ca aceasta campanie a fost o repetitie generala pentru cele care vor urma"

L-am contactat, ieri, telefonic si pe consilierul municipal Peter Mitu, directorul de campanie pentru referendum al PNL, care ne-a confirmat ca a fost nemultumit de lipsa de activitate a Simonei Draghincescu. Acesta a admis ca, de fapt, este vorba despre lipsa afiselor contra Basescu, din geamurile magazinelor existente in pietele orasului. Mitu nu recunoaste pe fata ca ii reproseaza, de fapt, directorului DAPT ca nu a facut presiuni asupra comerciantilor, sa lipeasca aceste afise, ci spune doar ca nu si-a "dat silinta" sa-i convinga. Intrebat prin ce mijloace ar fi trebuit sa-si dea silinta Draghincescu, liberalul ne-a explicat: "Ea se intilneste toata ziua-buna ziua cu aceste persoane, au relatii de prietenie, au relatii contractuale, de plati, eventual facilitati pe care le poate acorda. Ar fi trebuit sa poata sa-i convinga sa lipeasca acele afise in geamuri. Ne-am fi asteptat sa reactioneze mai bine la cererea noastra. Am mai vorbit si eu cu unul, cu altul, prin piata, si i-am intrebat de ce nu au lipit acele afise si mi-au spus ca nici nu au fost contactati". Intrebat daca i se pare ca o astfel de vina justifica o sanctiune de genul ridicarii sprijinului politic, Mitu a raspuns: "In primul rind, vreau sa spun ca eu nu am cerut sanctionarea ei, eu doar am intocmit un raport, dupa referendum, in care am semnalat lipsa de activitate a unor colegi. Probabil ca nu de la raportul meu i se trage aceasta posibila sanctiune. Oricum, probabil ca este o sanctiune justificata, dat fiind ca aceasta campanie a fost o repetitie generala pentru cele care vor urma. Asa, am putut sa verificam cum s-au implicat colegii nostri si cum au reactionat fiecare dintre noi la solicitarile partidului".
L-am intrebat pe Mitu cite afise a lipit el, personal, in orice loc din oras: "Eu nu am lipit nici un afis, nu era treaba mea. Eu m-am ocupat de alte lucruri, am condus campania. Ce am facut, mai concret? Am stat la sediul partidului, am vorbit foarte mult la telefon, am facut programari de deplasari in judet, de actiuni".

"Mi se pare incorect sa se discute cazul meu, fara sa fiu chemata si sa mi se dea posibilitatea sa vorbesc"

In ceea ce o priveste, Simona Draghincescu a calificat, ieri, situatia ca fiind una absurda. Ea considera aberant sa i se reproseze, de fapt, ca nu a facut presiuni politice, in calitate de director al unei institutii publice, ca sa-i oblige pe comerciantii cu care avea relatii contractuale Directia Pietelor sa afiseze posterele anti-Basescu. Mai mult, Draghincescu se felicita ca n-a mincat si bataie de la oamenii din piete, care erau vadit alaturi de Traian Basescu, si care aveau reactii violente, cind venea cineva la ei, sa le ofere postere anti-Basescu: "M-am implicat in campania electorala ca orice alt membru simplu de partid, dupa ce imi dadusem demisia din calitatea de membru al Biroului Judetean PNL. Nu am dat navala la sediu, cu sau fara treaba, ca nu avea nici un rost, am venit ori de cite ori am fost solicitata. Am luat afisele, am luat sacosele, tricourile si tot ce mi s-a mai dat, si m-am dus cu ele la oameni, in piete. Am discutat cu ei, dar eu nu pot sa-i oblig sa lipeasca in magazinele lor niste afise, daca nu vor. Nu mai spun ca au fost destule cazuri in care am fost apostrofati de comercianti, cind le-am dat afise anti-Basescu, si ne-au fugarit. Daca incercam sa-i oblig, as fi fost acuzata ca in calitate de sef al unei institutii publice fac presiuni politice asupra comerciantilor. Ar fi fost corect asa? Mi se pare anormal sa se discute despre inlocuirea mea din functia de director al DAPT, in primul rind pentru ca am ocupat acest post prin concurs, iar la acea data, nici macar nu eram membru PNL. In al doilea rind, printre sarcinile mele de serviciu la DAPT nu este si aceea de a lipi afise anti-Basescu, din cite stiu eu. Mi-am facut datoria la Directie, am obtinut rezultate economice bune, zic eu, nu am lipsit de la serviciu, de ce sa ma dea afara? Cit despre afise lipite in geamuri, vreau sa spun ca un liberal de frunte, domnul Caruz, nu a avut nici un afis de acest tip in geamurile magazinelor si nici angajatii sai nu au primit aceste postere. Ma uimeste faptul ca domnul Mitu a facut astfel de aprecieri la adresa mea. Dar l-ati intrebat de ce, la sediul PNL, unde spune ca a stat el, nu erau afise pe toate geamurile, asa cum au fost la alte sedii de partide, de ce erau doar doua postere mici, pe usa de la intrare? Pe de alta parte, mi se pare incorect sa se discute cazul meu, fara sa fiu chemata si sa mi se dea posibilitatea sa vorbesc. Ce, sintem pe vremea lui Ceausescu, la Securitate?!".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu