Skip to main content

Rata de ocupare a Spitalului TBC este de 90%

Spitalul de Pneumoftiziologie din Braila adaposteste, in prezent, 145 de pacienti. Citeva zile de frig au provocat un nou val de internari. "Atunci cind se schimba anotimpul sau trecerile de la o temperatura la alta au fost foarte bruste, persoanele mai sensibile, mai tarate, au avut de suferit, insa s-au adresat spitalului si nu au fost nici un fel de probleme. Avem alimente si medicamente pentru toti", ne-a declarat Gabriela Moroianu, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie. O scadere a numarului de internari s-a inregistrat in lunile iulie si august, ajungindu-se la un procent de 75% in ce priveste gradul de ocupare a paturilor din spital. Pacientii sint de toate virstele, de la cei mai mici pina la cei virstnici: "Am avut pacienti de doua luni si jumatate, se intimpla sa provina din familii cu TBC, de multe ori se intimpla chiar sa fie mama si tata internati la adulti, iar copilul la salonul de copii. In prezent, sint internati 13 copii, iar cel mai mic are doar 6 luni si este in spital de mai bine de patru luni", a adaugat sursa citata.
Intr-o alta ordine de idei, trebuie spus ca spitalul nu are nici o datorie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care institutia poate functiona aproape la capacitatea maxima. "Noi nu am avut datorii. Din 2004, spitalul acesta nu a inregistrat nici un leu datorie. Nu ne-am confruntat cu perioade de absenta a vreunui produs, cerem din timp balantele de consum pentru a putea vedea ritmul de consum atit al medicamentelor, cit si al celorlalte materiale. A existat o dramuire exacta a banilor, nu am avut datorii nici la utilitati, dar nici la cheltuielile curente. Am reusit sa ne acoperim si furnizorii, ceea ce e foarte bine", ne-a mai precizat directorul spitalului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu