Skip to main content

Rasturnare de situatie in licitatia pentru motorina de la "Braicar"

Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a rasturnat rezultatul licitatiei de 1 milion de euro organizata de SC "Braicar" in urma careia a fost declarata cistigatoare oferta unei firme a vicepresedintelui organizatiei judetene a PNL, Vasile Dogarescu, in detrimentul societatii "Comision Trade" a unui membru marcant al PLD Braila. Desi scandalul pe tema licitatiei s-a iscat pe fondul unei erori legate de citirea ofertei financiare a unuia dintre participanti, nu acesta a fost motivul in baza caruia comisia a luat decizia. Elementul definitoriu invocat de CNSC este acela ca firmei omului de afaceri PNL-ist, in mod eronat, i s-a acordat punctaj maxim la capitolul standarde de management al calitatii ISO 9001 si 14001. De altfel, tocmai acest punctaj a ajuns in final sa faca diferenta intre oferte si a inclinat balanta adjudecarii in favoarea firmei "Eldomir Impex" apartinind lui Dogarescu. In concluzie CNSC a admis contestatia formulata de SC "Comision Trade" si a decis anularea anuntului de atribuire a licitatiei de la SC "Braicar" nr.1692/08.05.2007. In plus, a dispus si reanalizarea ofertelor celor doi ofertanti. De mentionat este ca decizia CNSC este investita cu titlu executoriu conform prevederilor OUG nr. 34/2006, aprobata prin Legea nr.337/2006.

"Cuiul lui Pepelea": certificarea sistemului integrat de management calitate/mediu

Societatea "Braicar" a organizat, in data de 4 mai, o licitatie de aproape 1 milion de euro pentru desemnarea firmei care, timp de un an, ii va furniza motorina necesara asigurarii serviciului de transport public urban. Singurii ofertanti admisi la negocieri au fost "Eldomir Impex" apartinind omului de afaceri Vasile Dogarescu si "Comision Trade" condusa de Florin Cirligea. Spiritele s-au incins pe fondul unei erori ciudate legate de citirea ofertei financiare a "Comision Trade": presedintele comisiei ar fi confundat doua cifre si in loc de 8 ar fi citit 6. Fapta nu a fost trecuta cu vederea pentru ca a ridicat mari semne de intrebare cu privire la corectitudinea derularii procedurilor. De altfel, situatia a facut obiectul unei anchete interne a "Braicar" care a concluzionat insa ca nu a existat intentia de fraudare a licitatiei si ca fara voie s-a citit gresit oferta. In final, insa, in urma agitatiei create, firma omului de afaceri penelist a fost desemnata cistigatoare. Imediat "Comision Trade" a contestat rezultatul licitatiei invocind faptul ca adjudecatarul a primit punctaj maxim desi nu are certificata implementarea sistemului de management calitate/mediu, una dintre cerintele organizatorului licitatiei. Acest punct de vedere a fost sustinut si de CNSC care a concluzionat ca documentul prezentat de "Eldomir Impex" nu constituie prin natura si continutul sau un mijloc de proba suficient pentru demonstrarea conformitatii ofertei cu cerinta impusa de organizator. Practic, comisia a punctat ca "Eldomir Impex" ar fi trebuit sa prezinte la licitatie orice alt document prin care sa dovedeasca fara echivoc faptul ca are implementat sistemul integrat de management calitate/mediu.
Cu privire la decizia CNSC, Cornel Sandulescu, directorul general al SC "Braicar" SA, a declarat ca urmeaza ca membrii comisiei interne de licitatie sa analizeze datele si sa ia o decizie privind adjudecarea. La rindul sau firma contastatara, "Comision Trade" a punctat ca raspunsul CNSC vine sa confirme punctul sau de vedere cu privire la acordarea eronata a punctajului in cazul ofertei contracandidatului si ca asteapta decizia comisiei de licitatie de la "Braicar".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu