Mergi la conţinutul principal

Raport de parlamentar. Astăzi, Ciprian Ciubuc

* parlamentarul de Brăila, fost AUR, își prezintă activitatea la jumătate de mandat * ziarul nostru rămâne deschis oricărei inițiative de acest gen, din fața oricărui deputat sau senator de Brăila

 

 

Recent, am primit un material referitor la activitatea deputatului Ciprin Ciubuc, exclus din grupul parlamentar AUR.

Așa am aflat că în ultimii 2 ani de la alegerile parlamentare deputatul Ciprian Ciubuc a avut 55 de luări de cuvânt în cadrul a 29 de ședințe, „fiind unul dintre cei mai activi aleși ai Brăilei în Parlamentul României”, după cum afirmă. Ciubuc a susținut 9 declarații politice în Plenul Camerei Deputaților și a depus 4 declarații politice în scris.

Totodată deși a fost exclus din AUR, deputatul Ciubuc are un număr de 47 de inițiative legislative din care doar 2 legi au fost promulgate:

1. LEGEA nr. 303 din 16 decembrie 2021 pentru completarea art. 23 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1198 din 17 decembrie 2021.

Prin art. I se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins: (6) "Fac excepție de la prevederile alin. (2) terenurile aferente obiectivelor de investiție care servesc activităților agricole prevăzute la art. 92 alin. (2) lit. c) și e) și alin. (3) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare".

Prin acest demers deputatul a dorit să fie protejate terenurile agricole de construcțiile speculative în zonele intravilane și extravilane, pe care se poate face agricultură în România.

2. LEGEA nr. 6 din 5 ianuarie 2022 pentru modificarea art. 3 alin. (3) din Legea cooperației agricole nr. 566/2004 publicată în  Monitorul Oficial nr. 23 din 7 ianuarie 2022.

Se modifică articolul 3 alin. (3) "Gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperativele agricole. Definirea, modul de autorizare și organizare a gospodăriei țărănești, modelul de atestat și modelul de carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol sunt prevăzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantă din prezenta lege".

La capitolul întrebări și interpelări parlamentarul de Brăila s-a folosit de instrumentele parlamentare și a înaintat 29 de întrebări și interpelări către miniștri în funcții, din coaliția de guvernare, primind răspuns doar la 7. „Acest fapt dovedește că partidele ce formează Guvernul României cu o majoritate zdrobitoare sfidează preocupările unui demnitar ales al poporului, așa că cererile și petițiile unui simplu cetățean sunt ignorate total”, declară deputatul independent.

Din 1 septembrie 2022 parlamentarul a desfășurat o activitate intensă, activând în Comisia pentru drepturile omului, cultelor și problemele minorităților naționale, după ce a activat ca membru în Comisia de agricultură, apoi în Comisia de știință și tehnologie, fiind mutat din comisie în comisie pe fondul retragerii sprijinului politic de către Partidul A.U.R.

Cu toate acestea din septembrie a depus șase întrebări în atenția mai multor miniștri în scopul lămuririi unor aspecte  legate de modul în care se desfășoară activitatea la nivelul  ministerelor,  și în care se pun în aplicare  măsurile  planificate în Programul de Guvernare al PNL -  PSD  -  UDMR,  dar și situații concrete legate de proiectele naționale și de finanțările potențialilor beneficiari pe diferite axe și tipuri de proiecte europene în domeniul agriculturii.

Poziții antirăzboi de la tribuna Parlamentului

Deputatul Ciubuc a fost unul dintre cei patru parlamentari eurosceptici și antirăzboi, care a semnat Memoriul pentru Pace, trimis către toate instituțiile de forță ale României și anume: S.I.E, S.R.I. Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe, precum și către Președintele României, Klaus Werner Johannis, alături de vocala senatoare Diana Ivanovici – Șoșoacă. În acest sens a luat poziții antirăzboi de la tribuna Parlamentului României, a criticat guvernarea pentru trimiterea și tranzitarea de armament în Ucraina și implicarea României în mod indirect în război, inclusiv a criticat prezența Diviziei Aeroportată nr. 101 a S.U.A., care staționează la baza militară din Mihail Kogălniceanu.

În ultimele două luni deputatul de Brăila a pregătit șase proiecte legislative:

- Cooperativele agricole de tip 3 pentru fiecare județ și pentru Municipiul București;

- Modificarea legii electorale pentru ca Președintele României să dețină doar cetățenie română;

- Modificarea legii electorale pentru ca membrii Guvernului să dețină doar cetățenie română;

- Modificarea legii electorale pentru ca parlamentarii să dețină doar cetățenie română;

- Proiect normativ care reglementează modul de gestionare a situațiilor de calamitate cauzate de secetă;

- Proiect normativ care modifică legea nr. 53/2003, republicată, prin aducerea unor completări necesare în cazul luării unor decizii la nivelul instituțiilor publice și a dezbaterii unor proiecte normative cu societatea civilă și cu profesioniștii.

În ceea ce privește activitatea parlamentară în Circumscripția nr. 9 Brăila, deputatul Ciubuc s-a remarcat prin susținerea micilor fermieri din comuna Gropeni, unde primarul Stan Maliche nu le dădea posibilitatea să participe la licitațiile organizate în scopul concesionării pășunilor.

În anul 2021, parlamentarul a avut întrevederi cu șeful I.T.M din Brăila în scandalul iscat anul trecut de vaccinarea obligatorie și amenințarea unor salariați cu suspendarea contractelor individuale de muncă de către unii angajatori din județ. Programul de audiențe este în fiecare vineri între orele 09 – 17 la biroul parlamentar din Bd. Dorobanților nr. 80.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro