Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapita de un proxenet, din fata scolii

Pentru a doua oara in mai putin de o luna, o pustoaica de clasa a IX-a a fost luata cu "japca" din fata scolii de "iubitul" ei suspectat de proxenetism si, fiind recuperata de Politie, fata a refuzat sa se intoarca la parinti si a plecat de mina cu alesul ei. Parintii minorei - care, de altfel, sint raspunzatori de soarta acesteia si ar putea fi decazuti din drepturi daca fata va ajunge sa faca trotuarul la Istanbul - ne-au declarat ca intrucit Politia nu a putut sa ia masuri impotriva "amorezului", vor apela la sprijinul Directiei pentru Protectia Copilului, pentru ca, in cadrul unei comisii, sa se dispuna ori intoarcerea acesteia in sinul familiei, ori internarea ei intr-un centru de plasament, pentru a fi departe de individul banuit ca ar fi "peste".
Ionel B., tatal copilei, ne-a declarat ca fiica sa a fost rapita chiar din fata unitatii de invatamint, in recreatie: "Vineri, in jurul orei 10.00, din zona liceului Panait Istrati, pe timpul pauzei, fiica mea, Ana-Maria, in virsta de 15 ani, a fost rapita de Vasile Lupu, care, din informatiile mele, are circa 30 de ani si este un cunoscut proxenet pentru piata din Turcia. Fiica mea l-a cunoscut pe acest individ in urma cu citeva luni si, de atunci, are un comportament bizar. Imi rezerv parerea ca fiica mea s-ar afla sub influenta substantelor halucinogene administrate de “iubitul” ei si consider ca individul a ademenit-o pe fiica mea. In urma cu doua saptamini a luat-o cu forta de la scoala si a tinut-o la el acasa. Am anuntat Politia, dar nu a intervenit, asa ca am reusit sa o recuperez prin mijloace proprii. Am dus fata la psiholog, am convins-o ca nu este bine sa intre in anturajul lui Lupu, iar ea a inteles, nu s-a mai intilnit cu el o perioada. Mai mult, fata a povestit ca Lupu a batut-o de mai multe ori si in acest sens exista si martori care pot confirma ca in ziua in care am recuperat-o Ana-Maria avea mai multe vinatai. In aceasta perioada de doua saptamini, in care fata nu s-a mai gasit cu el, Lupu ne-a urmarit permanent. Chiar a venit in fata casei noastre cu masina si, ca ne intimideze, a scos de sub bancheta din fata o sabie si a mutat-o in spate, ca sa vedem noi ca este inarmat."
Vineri, imediat dupa disparitia fetei, parintii au depus plingere la Politie, iar oamenii legii au descins la locuinta lui Vasile Lupu abia simbata si i-au condus pe "indragostiti" la sediu, pentru cercetari. Parintii minorei au fost anuntati si s-au dus rapid la Politie, pentru a-si recupera odrasla, insa au avut parte de o surpriza: fata a refuzat sa se intoarca acasa, declarind ca prefera sa ramina cu Vasile. Desi au incercat sa o convinga pe minora sa revina la ai ei, pustoaica a tinut-o una si buna, ca vrea sa stea cu Vasile Lupu, astfel incit oamenii legii s-au vazut nevoiti sa accepte situatia si sa o lase pe Ana-Maria sa plece cu cine doreste. In atare conditii, parintii fetei au plecat dezamagiti acasa, iar minora a urcat fericita in masina de lux a "iubitului" ei si au demarat in tromba.
Astazi, parintii elevei de clasa a IX-a vor sesiza Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru ca fata sa fie prezentata unei comisii care va putea dispune incredintarea ei parintilor sau internarea intr-un centru de plasament, pina la implinirea virstei de 18 ani.
Incercind sa afle varianta pustoaicei si a alesului ei, reporterii nostri s-au deplasat, ieri, de doua ori la domiciliul lui Vasile Lupu: dimineata, tatal acestuia a declarat ca fata - care ar fi ales sa se mute la Vasile fiindca au batut-o parintii ei - si iubitul ei dorm si nu pot fi deranjati, iar dupa amiaza, membrii familiei Lupu au incuiat poarta si au refuzat sa mai iasa din casa. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii