Mergi la conţinutul principal

Raliul Prieteniei Braila - Dobrich a ajuns la a XXIV-a editie

Traditionalul concurs automobilistic, Raliul Prieteniei Braila - Dobrich, unica actiune de profil pe un traseu transfrontalier cunoscut in Balcani, isi va derula cea de-a XXIV-a editie in perioada 16-19 octombrie. Evenimentul care promoveaza toamna automobilismul in estul tarii si are o traditie de aproape 30 de ani, se va desfasura anul acesta pe durata a 4 zile de concurs, va avea 15 probe diferite in teren cu acoperiri diferite, pe zi, pe noapte, precum si un parcurs comun de 280 km.
"Confruntarea a realizat de-a lungul anilor prietenii trainice, a stirnit patimi competitionale si organizatorice, a mobilizat resurse nebanuite, a reunit la start impatimitii sportului cu motor din cele doua orase, depasind cu mult nivelul unui concurs local. Plecat de la doua scurte probe de indeminare, raliul a reusit sa se dezvolte la un program de 4 zile si la antrenarea administratiilor locale din 6 orase. In 2008, participantii vor omagia, conform traditiei, memoria poetului bulgar revolutionar Hristo Botev, stabilit in Braila in urma cu 160 de ani, printr-o actiune culturala deosebita, cu participarea reprezentantilor celor doua comunitati romano-bulgare din aceste orase. Acest eveniment va contribui la dezvoltarea relatiilor de colaborare intre administratiile locale a oraselor incluse in traseu", a declarat Valentin Nemtanu, organizatorul etapelor de la Braila.
Caravana concurentilor, condusa de Valentin Nemtanu si Atanas Andreev, va anima atmosfera prin probele desfasurate, prin virtuozitatea pilotilor, in toate orasele din traseu, Braila, Insuratei, Slobozia, Calarasi, Silistra si Dobrich. Organizatorii afirma ca documentele specifice si logistica concursului depasesc cu mult alte evenimente desfasurate in tara.
Ineditul concursului consta in faptul ca startul se da alternativ pentru concurentii romani si bulgari, iar perechile internationale vor puncta in clasamentul prieteniei.
La finalul probelor care vor avea loc la Insuratei, Slobozia si Silistra, protagonistii vor primi cupe si diplome.

Raliul incepe la Braila, cu probe de indeminare pe timp de noapte

Programul editiei 2008 cuprinde joi, doua probe de indeminare, startul urmind a se da la ora 19.00, in fata Primariei Braila.
A doua zi se vor desfasura probe simultane, pe perechi, in ordinea startului si un minicircuit de viteza, in care, a doua tura, va fi parcursa in acelasi timp cu cea precedenta, iar vineri seara se va derula o prima festivitate de premiere pentru participantii locali.
A treia zi, care de altfel va fi si cea mai lunga, va incepe cu o proba in statiunea Lacu Sarat si apoi vor urma citeva etape in orasele Insuratei, Slobozia si Silistra. In ultima zi se vor desfasura doua probe de urmarire simultane pe perechi, apoi citeva probe de indeminare, in centrul orasului Dobrich.
Festivitatea de premiere se va oficia in centrul istoric al orasului Stara Dobrich, intr-un cadru natural deosebit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu