Skip to main content

"Rafturi" - Buletinul informativ al Bibliotecii Judetene intr-o noua forma

Cu prilejul Zilelor Bibliotecii "Panait Istrati" a fost lansat primul numar pe acest an al Buletinului informativ al institutiei intr-o noua forma si cu un nou titlu. Avind aspect de revista, buletinul "Rafturi" se prezinta intr-o eleganta tinuta grafica, iar realizatorii acestuia promit o frecventa regulata, trimestriala . Directorul Bibliotecii, Rodica Draghici, a precizat ca intentia a fost aceea de a concepe un buletin informativ mai divers si mai atractiv pentru cititori, care sa acopere o paleta mai larga de subiecte si domenii. Alaturi de materialele de specialitate si de prezentarea documentelor din colectii, acum se regasesc in "Rafturi" cronici literare, articole despre arta, religie sau memoria Brailei.
In primul numar, la sectiunea "Personalitati brailene" poate fi citit un articol dedicat lui Mihail Sebastian de la a carui nastere se implinesc 100 de ani, realizat de scriitorul Cristian Robu-Corcan. Despre Biblioteca Brukental a scris un material Laura Caplea, iar poetul Mihai Vieru a prezentat o cronica de carte, "Poeme cu colibri in par" referitoare la volumul de debut al Dianei Corcan, "Stapinul lupanarului". Adrian Buzdugan a semnat cronica filmului "Goya's Ghosts", iar despre creatorii braileni a vorbit scriitorul Constantin Gherghinoiu in cadrul unui interviu realizat de Dan Bistricean si Cristian Robu Corcan. Tot in "Rafturi" Ion Voicu prezinta un manuscris inedit din colectia bibliotecii, "Jurnalul de front al Regimentului 8 infanterie". La rindul sau, Aurel Furtuna atrage atentia asupra centenarului Stefan Mircescu, iar Dan Bistricean prezinta "Sofianicul din perspectiva teologului si a filosofului", doua achizitii muzicale de exceptie ale bibliotecii, integralele Bach si Mozart, si citeva noutati editoriale. In final este prezentat calendarul cultural brailean din ultimele trei luni ale acestui an. Buletinul informativ se gaseste la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu