Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Rafturi" - Buletinul informativ al Bibliotecii Judetene intr-o noua forma

Cu prilejul Zilelor Bibliotecii "Panait Istrati" a fost lansat primul numar pe acest an al Buletinului informativ al institutiei intr-o noua forma si cu un nou titlu. Avind aspect de revista, buletinul "Rafturi" se prezinta intr-o eleganta tinuta grafica, iar realizatorii acestuia promit o frecventa regulata, trimestriala . Directorul Bibliotecii, Rodica Draghici, a precizat ca intentia a fost aceea de a concepe un buletin informativ mai divers si mai atractiv pentru cititori, care sa acopere o paleta mai larga de subiecte si domenii. Alaturi de materialele de specialitate si de prezentarea documentelor din colectii, acum se regasesc in "Rafturi" cronici literare, articole despre arta, religie sau memoria Brailei.
In primul numar, la sectiunea "Personalitati brailene" poate fi citit un articol dedicat lui Mihail Sebastian de la a carui nastere se implinesc 100 de ani, realizat de scriitorul Cristian Robu-Corcan. Despre Biblioteca Brukental a scris un material Laura Caplea, iar poetul Mihai Vieru a prezentat o cronica de carte, "Poeme cu colibri in par" referitoare la volumul de debut al Dianei Corcan, "Stapinul lupanarului". Adrian Buzdugan a semnat cronica filmului "Goya's Ghosts", iar despre creatorii braileni a vorbit scriitorul Constantin Gherghinoiu in cadrul unui interviu realizat de Dan Bistricean si Cristian Robu Corcan. Tot in "Rafturi" Ion Voicu prezinta un manuscris inedit din colectia bibliotecii, "Jurnalul de front al Regimentului 8 infanterie". La rindul sau, Aurel Furtuna atrage atentia asupra centenarului Stefan Mircescu, iar Dan Bistricean prezinta "Sofianicul din perspectiva teologului si a filosofului", doua achizitii muzicale de exceptie ale bibliotecii, integralele Bach si Mozart, si citeva noutati editoriale. In final este prezentat calendarul cultural brailean din ultimele trei luni ale acestui an. Buletinul informativ se gaseste la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii