Mergi la conţinutul principal

Radu Popa a cedat. Operator unic de salubritate și în Comuna Cireșu

• anunțul că primarul comunei Cireșu, liberalul Radu Popa, a semnat până la urmă contractul pentru ca localitatea pe care o conduce să poată beneficia de serviciile operatorului unic de salubritate a fost făcut, recent, de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila) • acesta s-a arătat încântat de schimbarea de optică a primarului PNL, precizând că era o chestiune extrem de serioasă și nu vreun subiect nesemnificativ care să fie transformat într-o bătălie politică surdă

 

Primarul comunei Cireșu, liberalul Radu Popa, s-a opus inițial semnării contractului cu RER, operatorul unic de salubritate în Județul Brăila, însă, recent, acesta s-a răzgândit. Popa era singurul primar din județ care nu a mai dorit să intre în etapa finală a acestui proiect realizat cu fonduri europene, deși pe parcursul pregătirilor nu a semnalat că ar avea anumite obiecțiuni. După ce președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (șeful PSD Brăila), a susținut o conferință de presă alături de Liviu Mocanu, managerul firmei RER, cea care a câștigat licitația pentru a fi operator unic pe întreg județul Brăila, unde s-a explicat că în ciuda tuturor eforturilor de a-l convinge, PNL-istul nu a dorit să renunțe la opiniile sale, la scurt timp primarul comunei Cireșu s-a răzgândit și a acceptat să se alăture celorlalți șefi de comune și orașe din județ. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare tot de către președintele CJ Brăila, încântat că s-a încheiat scenariul în care un proiect extrem de important, realizat pe fonduri europene, urma să aibă parte de un început cu stângul și chiar de posibile repercursiuni financiare.

Radu Popa, primarul comunei Cireșu, a revenit cu picioarele pe pământ și a hotărât să nu mai fie singurul primar din județul Brăila care se opune implementării unui proiect european atât de important cum este «Sistemul de management integrat al deșeurilor». Nu am înțeles decizia inițială și de ce a ales această cale în condițiile în care vorbim de o chestiune extrem de serioasă, cu implicații la nivelul relațiilor cu Uniunea Europeană, nu despre ceva nesemnificativ și care poate fi transformat într-un subiect politic. Oricum, este un lucru bun că a înțeles, chiar și în al doisprezecelea ceas. Nu orice subiect se poate juca politic și locuitorii din Cireșu nu meritau să fie singurii brăileni care nu beneficiază de serviciile operatorului unic de salubrizare! În încheiere, vreau să le mulțumesc public tuturor primarilor brăileni, indiferent de partidul din care fac parte, pentru implicare! Le mulțumesc primarilor PNL pentru faptul că au înțeles că cel mai important este binele comunității”, a declarat Chiriac într-o postare pe rețelele de socializare pe 2 martie.

Președintele Consiliului Județean Brăila a făcut public documentul venit din partea Comunei Cireșu privind acceptarea colaborării cu operatorul unic de salubritate. Precizăm totuși că deși contractul a fost semnat de primarul Radu Popa, reprezentant în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECO Dunărea Brăila” a fost desemnat viceprimarul comunei Cireșu, Sorin Bănică.

Reamintim că în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o pe 28 februarie alături de conducerea RER, Chiriac a avertizat că primarul Radu Popa risca să creeze un prejudiciu județului și a amenințat chiar că va merge la Ministerul Fondurilor Europene și la Garda de Mediu pentru a solicita ca primăria Cireșu să suporte eventualele penalități.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro