Mergi la conţinutul principal

Radu Afrim are doua spectacole in festival

Apreciatul regizor Radu Afrim are doua spectacole in festivalul "Zile si nopti de teatru european la Braila". Cu cel montat la Teatrul "Maria Filotti" se deschide evenimentul teatral. In premiera "Omul perna" de Martin McDonagh joaca: Eugen Jebeleanu, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Alin Florea, Mihaela Trofimov si tinerii: Septimiu Stoica, Claudiu Urse, Valentin Burlacu, George Crinta, Eliza Turtoi, Georgiana Nedelcu, Cosmin Cosma. Decorurile sint realizate de Cosmin Florea, iar costumele de Anamaria Pavel, elevi ai Liceului de Arta. Cintecul "Degetele" este compus de Ada Milea.
Pe durata a doua ore, Radu Afrim prezinta povestea lui Katurian, autor de fictiune care traieste intr-un stat politienesc si e interogat despre continutul sumbru al povestirilor sale si asemanarea lor cu o seama de crime la adresa copiilor, care au aparut in oras. Un spectacol provocator cu care regizorul spune ca vrea sa bage degetele in ochii societatii, cu riscul de a supara pe unii. "Vreau sa trag niste semnale de alarma, sa fac ce pot eu pentru a vorbi cum pot mai bine despre niste lucruri care se intimpla in societate si care nu ne convin, care sufoca lumea. Nu e vorba doar despre violenta, ci despre relatii defecte intre parinti si copii, violenta parintilor fata de copii, despre cenzura in societate. In ce masura arta devine periculoasa pentru societate atunci cind ea este foarte explicita. Este un text care pune probleme serioase, dar eu toate aceste probleme serioase nu vreau sa le las la nivel tezist, teoretic, ci vreau sa le dau o forma cit mai spectaculoasa".
Un alt spectacol semnat Radu Afrim in festival va putea fi urmarit marti, 9 septembrie, de la ora 20.30, la sala Centrului Cultural pentru Tineret, "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele" de Petr Zelenka. Spectacolul a fost invitat pentru o ministagiune la Paris, pe scena Teatrului "Odeon". Acesta a fost montat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar din distributie fac parte: Coca Bloss, Cezar Antal, Constantin Cojocaru, Tudor Tabacaru, Nora Covali, Dragos Ionescu, Florin Mircea Jr., Catalina Ieseanu, Ecaterina Hasu, Irina Ivan, Dan Grigoras si Lola. Scenografia este semnata de Mihai Pacurar. Criticii au apreciat ca spectacolul de o ora si 50 de minute este unul kinky si "light-amarui" despre singuratate, fixatii, comunicare, despre incapacitatea de a ma deosebi pe mine de imaginatia mea, despre substitutie, frica, si normalitate, despre nebanuita extindere pe care o poate capata conceptul de vecinatate, despre obisnuinta, dragoste si diferite obiceiuri personalizate ce descind din aceasta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu