Mergi la conţinutul principal

Radare în sistem „cascadă” pe şosele. Peste 100 de vitezomani au fost amendaţi

* la data de 10 noiembrie,  poliţiştii au acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, inclusiv prin folosirea echipamentelor radar * au fost aplicate 108 sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor şi reţinute 15 permise de conducere

 

 

 

 

 

Acţiunea „radare în cascadă”. Peste 100 de şoferi care au depăşit viteza legală au fost opriţi din drum şi amendaţi, într-o singură zi. 15 şoferi vitezomani au rămas fără permis.

La data de 10 noiembrie, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 10.00-18.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, inclusiv prin folosirea echipamentelor radar în sistem ”cascadă”.

Potrivit poliţiştilor, nerespectarea regimului legal de viteză  reprezintă o cauză generatoare de accidente rutiere, iar acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării și disciplinarea participanților la trafic. Astfel, polițiștii au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 81.645 de lei. „Dintre acestea, 165 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, respectiv 108 sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 2 sancțiuni pentru depășire neregulamentară a vehiculelor și alte 55 de sancțiuni contravenționale vizând alte abateri privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie”, au precizat poliţiştii IPJ Brăila.

Totodată polițiștii au reținut și 15 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară în trafic.

Cu aceeași ocazie au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, precum și un set de plăcuțe de înmatriculare.

 În continuare, polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul circulației pe drumurile publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro