Mergi la conţinutul principal

Radare în sistem “Cascadă” pe șosele. Amenzi pentru 125 de șoferi vitezomani

* duminică, în intervalul 14.30 - 21.00, polițiștii au acționat pe principalele drumuri naționale și județene pentru combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză* s-au aplicat 178 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 125 fiind pentru depășirea vitezei legale * polițiștii au reținut 17 de permise de conducere

 

Polițiștii au acționat în forță pe arterele de circulație, folosind radare în sistem “cascadă”, pentru depistarea șoferilor care apasă prea mult pedala de accelerație. Duminică, în numai câteva ore, peste 120 de conducători auto au fost amendați pentru depășirea vitezei legale, iar unii au rămas fără permis.

Potrivit datelor transmise de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, la data de 8 august, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Ianca, Poliția Făurei și Poliția Însurăței, au acționat în intervalul orar 14.30-21.00, pe raza județului Brăila, pe principalele drumuri naționale și județene, pentru combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză, inclusiv cu folosirea aparatelor radar în sistem ”cascadă”. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 109.030 de lei. “În urma activității, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 30 de sancțiuni contravenționale pentru neportul centurii de siguranță, 2 pentru lipsa ITP, 2 pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului, o sancțiune pentru depășire neregulamentară și alte 18 sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au reținut 17 de permise de conducere, din care 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 permise de conducere pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și un pemis de conducere pentru depășire neregulamentară. Cu aceeași ocazie au fost retrase un număr de 3 certificate de înmatriculare”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

În continuare, polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro