Mergi la conţinutul principal

Războiul dintre Dragomir și Canciu trece la următorul nivel: «Ciocnirea instituțiilor» privind reducerea numărului de elevi

* Primăria Brăila a transmis, astăzi, un comunicat de presă privind faptul că Inspectoratul Școlar Județean nu renunță la măsura reducerii numărului de clase de la 96 la 93 în anul școlar 2021 - 2022 * potrivit edilului-șef Marian Dragomir în ședința de astăzi a ISJ Brăila instituțiile decidente privind acest subiect au format două tabere: pro și contra acestei măsuri * Primăria Municipiului Brăila nu susține reducerea numărului de clase de la liceele teoretice și solicită reînceperea cursurilor în varianta clasică

 

 

 

Situație tensionată între primarul Marian Dragomir și inspectorul școlar general Cătălin Canciu pe tema reducerii numărului de clase de la liceele teoretice din Brăila. Edilul-șef a transmis, astăzi, un comunicat de presă în care a dorit să reliefeze că deși Ministerul Educației a anulat măsura scăderii numărului de elevi din clase, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a venit cu ”o nouă lovitură pentru învățământul brăilean”: propunerea de a reduce numărul de clase de la 96 la 93 în anul școlar 2021-2022. Potrivit comunicatului transmis de Primăria Brăila, acest lucru a condus la împărțirea în două tabere a factorilor decidenți.

Învățământul brăilean mai primește azi încă o palmă de la ISJ Brăila. În anul în care Guvernul a decis desfășurarea cursurilor în on-line deși țările europene au renunțat la această procedură după primele luni, la Brăila se reduc clasele de liceu.
La
ședința din 20.01.2021 Inspectoratul Școlar Județean Brăila propunea reducerea a 11 clase, conform documentelor transmise. Propunerea respectivă a fost anulată prin Ordinul Ministrului Educației ca urmare a scăderii numărului de elevi din clase. La ședința din data de 27.01.2021, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a propus din nou reducerea numărului de clase de la 96 existente în anul școlar 2020 / 2021, la 93 în anul școlar 2021 / 2022. Au votat «pentru»: Inspectoratul Școlar Județean, Federația Sindicatelor din Învățământ «Spiru Haret» Brăila, Blocul Național Sindical Filiala Brăila, Consiliul Județean al Părinților, AJOFM Brăila, ITM Brăila, AJPIS Brăila și Organizația «Trebuie». Aceștia și-au argumentat decizia de reducere a numărului de clase de la liceele teoretice și au susținut că un număr ridicat de elevi la liceele de prestigiu va scădea gradul de performanță”, se arată în comunicatul Primăriei.

Aceeași sursă menționează că au existat destule instituții care nu doresc să suțină această măsură.
Nu au fost de acord cu reducerea numărului de clase: Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Brăila, Patronatul Oamenilor de Afaceri Brăila, Uniunea Generală a Industriașilor din România 1903, S.C. Unita S.A., S.C. Apan S.R.L. Aceștia au susținut libertatea eleviilor de a-și alege singuri viitorul și șansa de a fi pregătiți de profesori renumiți de la liceele de elită, sau de a opta pentru o meserie în cadrul unui liceu tehnologic, fără a exista reduceri de clase și a li se dicta profesia. Considerăm că este momentul reluării cursurilor în sala de clasă deoarece învățământul on-line a fost abandonat de țările europene din cauza lipsei de eficiență. Vom susține întotdeauna elevii indiferent de optica discriminatorie impusă de cei care prin această decizie distrug șansa la educație a copiilor noștri”, se mai arată în comunicatul semnat de edilul-șef.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro